Nyhed
11. maj 2012 | 15:49

Se fem minutter fra Jagten!

Foto | Per Arnesen
Jagten

Tre klip fra Thomas Vinterbergs ventede Jagten, der får verdenspremiere på Cannes i næste uge, er offentliggjort på YouTube.

Af Jacob Ludvigsen og Claus Christensen

Hvad er der ved Thomas Vinterbergs Jagten, som har fået folkene bag Cannes-festivalen til at invitere den danske instruktør tilbage for første gang siden Festen i 1998?

Den 20. maj får Jagten premiere på den prestigefyldte franske festival, mens det danske publikum må vente til januar næste år med at få syn for sagn. Allerede nu kan man dog få stillet lidt af sin nysgerrighed.

Tre klip, der tilsammen udgør fem minutter af filmen, er nemlig offentliggjort på den franske videodelings-side Dailymotion.com. Og de viser en gradvis optrapning af filmens dramatiske handling.

Febrilsk Mads Mikkelsen
Jagten følger den 40-årige, skilsmisseramte Lucas, der prøver at opbygge et nyt liv med teenagesønnen Marcus og ny kæreste og arbejde.

Men ved et tilfælde opstår et rygte om, at Lucas har forgrebet sig på vennen Theos datter, og løgnen om, at Lucas er pædofil, spreder sig som en steppebrand i det lille samfund.

I ét af klippene ser vi Lucas (Mads Mikkelsen) i muntert drikkelag med vennerne, heriblandt Theo, spillet af Vinterbergs hofskuespiller Thomas Bo Larsen.

I et andet klip er ansigterne trukket i mere alvorlige folder. Lucas kommer på besøg hos Theo og beder ham indtrængende om, at de finder en løsning på situationen.

I et tredje klip overfalder en nu febrilsk Lucas Theo verbalt og korporligt i landsbykirken, mens børnekoret synger Et barn er født i Bethlehem i baggrunden.







Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko