Nyhed
01. okt. 2012 | 14:10

Forbrydelsens gerningsmand fundet

Foto | Mike Kollöffel
Thomas Gabrielsson i Livvagterne

Rulleteksterne afslører Thomas W. Gabrielsson som gerningsmand i Forbrydelsen III. Dramachef bekræfter, mens Gabrielsson benægter.

Af Jacob Ludvigsen

Hvem er morderen?

Små to millioner danskere spekulerer i disse uger som gale over, hvem der står bag de brutale forbrydelser i tredje omgang af DR’s successerie Forbrydelsen.

Kan det være Jonatan Spang, statsministerens småbrokkende bror? Måske rederidirektørens erfarne hjælper Niels Reinhardt, spillet af Stig Hoffmeyer?

Og ser ham Kim Bildsøe Lassen, som spillede sig selv i gårsdagens afsnit, ikke så uskyldig ud, at han næsten må have gjort et eller andet suspekt?

Karakteristisk stemme
Nu kan gætterierne imidlertid godt ophøre. Svaret på, hvem der har kidnappet Mærsk-klonen Robert Zeuthens lille pige og slået tre sømænd ihjel, ligger nemlig lige for.

Bliver man hængende til rulleteksterne efter andet afsnits dramatiske afslutning, finder man nemlig den dansk-svenske skuespiller Thomas W. Gabrielsson.

Han spiller ifølge rulleteksterne ”GM” – en forkortelse, man ikke skal være seniorkryptograf i PET for at kunne dechifrere til: ”Gerningsmand”.

Og lytter man godt efter i de to scener fra gårsdagens afsnit, hvor Sarah Lund taler i telefon med kidnapperen, lyder det tilmed mistænkeligt meget som Gabrielssons karakteristiske stemme.

Har mundkurv på
Vi foretager derfor vores egen efterforskning og konfronterer øjeblikkeligt den mistænkte med ophobningen af beviser.

– Thomas W. Gabrielsson, er du gerningsmanden i Forbrydelsen?

”Jamen, haha, hvorfor ringer du og spørger mig om det? Hvorfor tror du, at jeg skulle fortælle noget som helst?!”

– Men står GM ikke for "gerningsmand"?

”Nååh, det er sjovt, du prøver. Men du ved jo godt, at alle os, der arbejder med Forbrydelsen, har totalt mundkurv på.”

En afledningsmanøvre
Da dette tredjegradsforhør ikke synes at påvirke Thomas W. Gabrielsson, vender vi i stedet blikket mod DR’s dramachef Piv Bernth.

Og hun knækker forbløffende hurtigt, da vi udspørger hende, om Thomas W. Gabrielssons GM virkelig står for gerningsmand.

”Ja, det kommer han til at hedde fra nu af og i resten af serien.”

– Så I afslører simpelthen morderen i rulleteksterne?

”Det ved jeg ikke, det kan jeg ikke sige noget om. Jeg synes, I skal vente og se serien og glæde jer over, at der er masser af gode ting at se frem til.”

– Men vent. Er det her en af jeres klassiske afledningsmanøvrer? Nu skal vi rigtigt tro, at det er Thomas W. Gabrielsson, der er morderen, men i virkeligheden står en anden bag?

”Det kan man også godt forestille sig, men man ved det jo ikke. Der er kun gået to afsnit, og der er otte uger endnu. Vi er så glade for, at folk gætter, men du ved jo, at jeg ikke kan afsløre noget. Tålmodighed er en dyd!”

Foto | DR
Rulleteksterne til andet afsnit af Forbrydelsen III.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko