Anmeldelser

For tag: dansk film
1 - 12 ud af 19
Biografanmeldelse
05. okt. 2021 | 06:29

For­s­vun­det til Halloween

Børn og barnlige sjæle kan varme op til Halloween med en uortodoks og morsom familiefilm, hvor de medvirkende tydeligvis har haft det sjovt.

Biografanmeldelse
06. sep. 2021 | 15:14

Miss Osaka

Dansk film med fascinerende Victoria Carmen Sonne som selskabskvinde i Japan kan med indtagende mystik få David Lynch til at smile.

Biografanmeldelse
19. juli 2021 | 16:14

Hvor kragerne vender

Debutanten Lisa Jespersen ser ikke kun det sjove i fordommene på begge sider af konflikten mellem provins og storby, men trænger også ind til det ægte menneskelige.

kortfilmanmeldelse
06. juli 2021 | 08:34

Super8 – af­gangs­film årgang 9

Tre sanselige perler fra den jyske muld udfordrer det konventionelle filmsprog. Særligt én film skiller sig ud.

kortfilmanmeldelse
20. juni 2021 | 18:08

Film­sko­len do­ku­men­tar årgang 2021

De seks afgangsfilm fra Filmskolens dokumentarlinje graver især i unge kvinders følelsesliv, men udfordringen er at gøre det private til personlige fortællinger med et større perspektiv.

kortfilmanmeldelse
20. juni 2021 | 15:49

Film­sko­len fiktion årgang 2021

Fremragende årgang af filmskabere brillerer med sanseligt filmsprog, der belyser individets kamp mod autoriteter.

kortfilmanmeldelse
28. maj 2021 | 18:43

18Frames, årgang #4 – af­gangs­film

Generationskløften spiller en væsentlig rolle for en årgang af filmskabere, der med overbevisende kortfilm finder deres egen stemme.

Cph:Dox 2021
21. apr. 2021 | 17:26

Elsker, elsker ikke

I dansk dokumentar lukker unge københavnere os ind i deres hjem og giver et forfriskende bud på moderne kærlighed.

Cph:Dox 2021
16. apr. 2021 | 17:46

Min bror, mit hjem

Dokumentar om to afghanske brødres genforening i Danmark rammer lige i hjertet ved at fokusere mere på det menneskelige end politiske.

kortfilmanmeldelse
21. mar. 2021 | 12:36

Super8 – første­års­film årgang 10

En ny generation af filmskabere gør verdens kriser til personlige fortællinger, som rammer hjerne og hjerte med poetiske billeder og originale tanker.

kortfilmanmeldelse
25. feb. 2021 | 15:19

Super16, årgang 10 – af­gangs­film

Originale idéer og ungdommelig energi stråler ud af danske talenters medrivende afgangsfilm, der kan ses på Ekkos hjemmeside frem til 10. marts.

kortfilmanmeldelse
11. feb. 2021 | 18:38

The Animation Workshop 2021

Nostalgi og drømmelandskaber sætter fantasien fri i afgangsfilm fra animationsuddannelse, der sprænger rammen for den lineære fortælling.

© Filmmagasinet Ekko