Nyhed
08. apr. 2014 | 17:21

Bier på vej med arkæologisk drama

Foto | Robin Skjoldborg
Susanne Bier har fuld fart på karrieren. I slutningen af august er der premiere på hendes danske drama, En chance til, men hun er allerede i gang med en ny international spillefilm. Og så er der Serena, som efter to år stadig venter på sin verdenspremiere.

Den danske instruktør skal filmatisere en roman om et berømt britisk gravfund i 1930’erne. Cate Blanchett skulle være tæt på at få hovedrollen.

Af Daniel Pilgaard

Mens det er gådefuldt, hvad der sker med Susanne Biers amerikanske Serena, som efter to år stadig ikke har en dansk premieredato, kaster den danske instruktør sig nu ud i en ny international spillefilm. 

Sidst på året starter Susanne Bier på optagelserne til den britiske The Dig. Det skriver brancheblandet Screen Daily.

Baseret på et berømt gravfund
The Dig
er et arkæologisk drama om udgravningen i Sutton Hoo i det østlige England, hvor der i 1938-39 blev opdaget to intakte gravhøje.

De historiske fund er dateret til det sjette og syvende århundrede og betegnes som en af de vigtigste opdagelser fra perioden i Nordeuropa. En af gravhøjene skjulte blandt andet et velbevaret, 27 meter langt skib.

The Dig bliver en filmatisering af John Prestons roman af samme navn fra 2007. Handlingen blander virkelige personer fra udgravningen med opdigtede begivenheder.

Dobbelt Oscar-vinder på tale
Ifølge Screen Daily er den dobbelte Oscar-vinder Cate Blanchett i spil til hovedrollen som arkæologen Edith Pretty, der stod i spidsen for udgravningen.

Manuskriptet laves af Moira Buffini, der også adapterede Charlotte Brontes Jane Eyre med Mia Wasikowska og Michael Fassbender fra 2011.

Susanne Bier er også på vej med den danske spillefilm, En chance til, der får premiere til efteråret.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko