Nyhed
14. aug. 2017 | 06:56

Elliott Crosset Hove vinder fornem filmpris

Foto | Masterplan Pictures
Elliott Crosset Hove vandt lørdag den mandlige skuespilpris på Locarno-festivalen for sin rolle i Hlynur Pálmasons Vinterbrødre.

Den unge skuespiller kom i selskab med selveste Isabelle Huppert, da han i weekenden vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Locarno-festivalen i Schweiz.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

Igennem de seneste par år har Elliot Crosset Hove vist sig som en af de mest spændende og lovende danske skuespillere med roste roller i film, tv og teater.

Lørdag aften modtog han sin hidtil fornemste hæder, da han vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på den anerkendte filmfestival i Locarno i Schweiz.

Den danske skuespiller fik prisen for sin rolle i Hlynur Pálmasons debutspillefilm Vinterbrødre, der har haft verdenspremiere i Locarno og deltaget i festivalens hovedkonkurrence.

Elliot Crosset Hove spiller i filmen Emil, der sammen med sin bror arbejder i en kalkmine i et råkoldt vinterlandskab. Bedømt ud fra traileren, som vi indtil videre må tage til takke med herhjemme, ligner Vinterbrødre en unik dansk film med sit helt eget frost-blege udtryk.

”Elliot Crosset Hove går i ét med hvidheden: i den isede vinterskov og den tætte atmosfære i kalkminen, hvor Emil arbejder. Hvid er også farven på hans karakter, marginaliseret og med vilde øjne drømmer han om sin nabo, mens han brygger en besynderlig spiritus lavet med kemikalier, som han har stjålet fra minen,” lyder de rosende ord fra Locarno-juryens motivation.

Flere priser til Vinterbrødre
Gårsdagens prisuddeling markerede traditionen tro Locarno-festivalens afslutning. Den schweiziske festival er en af Europas ældste, og den profilerer sig på auteurfilm og unge talenter.

Med sin pris kom Elliot Crosset Hove dog også i fint selskab med den franske stjerne Isabelle Huppert, der vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller med sin præstation i Madame Hyde.

Foruden skuespiller-prisen vandt Vinterbrødre også priser i tre af festivalens sidekonkurrencer uddelt af uafhængige juryer: distributionsprisen Europa Cinemas Label, ungdomsjuryens førstepris og en såkaldt Special Mention af den økumeniske jury.

Ekko Shortlist-darling
Elliot Crosset Hove er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2015 og har allerede markeret sig med flere store roller, blandt andet i Rasmus Heisterberg ungdomsdrama I blodet og Christian Tafdrups Forældre.

I 2015 vandt han Ekkos egen filmpris Ekko Shortlist Awards for sin rolle i kortfilmen Debut, ligesom han både har været nomineret til Robert- og Bodil-priser.

Den unge, danske skuespiller og Vinterbrødre-instruktøren Hlynur Pálmason har tidligere arbejdet sammen i islændingens kortfilm En maler, som også kan ses på Ekko Shortlist.

Der er endnu ikke fastlagt en dansk premieredato for Vinterbrødre, der også har Lars Mikkelsen, Simon Sears og Peter Plauborg på rollelisten.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko