Nyhed
25. aug. 2015 | 23:38 - Opdateret 26. aug. 2015 | 12:00

EM-holdet gæster Ekko Film Cup

Foto | Jeppe Gudmundsen-Holmgreen
Esben Smed, Mikkel Boe Følsgaard og Cyron Melville fra Sommeren ’92 giver over for Ekkos fotograf prøver på deres gejst og springkraft, som vi forhåbentlig også kommer til at opleve under Ekko Film Cup 2015.

Skuespillerne fra Sommeren ’92 stiller op til Ekko Film Cup, hvor det lader til at blive alle imod FAF. Hvis det da ikke ender med alle mand mod fadølsanlægget. Tilskuere er meget velkomne!

Af Casper Hindse

Sidste år på denne tid blev der skrevet fodboldhistorie et lille stykke uden for København. Fagforeningen for filmbranchens freelancere, FAF, tog for tredje gang ”pokalen uden ører” og kunne lade sig hylde i silende regn.

I år er Ekko Film Cup endnu engang på pletten i Valby Boldklub (Værkstedvej 56), og alle er velkomne til fadøl, hygge og fodboldkampe på et cinematisk højt niveau fra klokken 14 fredag den 28. august.

Her skal årets fodboldslag slås, og i år bliver det (formentlig) i solskin helt frem til finalen, der forventes at gå i gang omkring klokken 18.40. Det lægger naturligvis op til et boldpoleret frontalangreb på FAF’s trone, og i bedste Game of Thrones-stil er det umuligt at forudsige, hvem der står sejrende tilbage i sidste ende.

’92-holdet
Et godt bud kunne være Meta Films hold, som i år har taget navnet ”Danmark”. Det er der en indlysende grund til. For her sværmer Kim Vilfort, John ”Faxe” Jensen, Flemming Povlsen, Brian Laudrup og Peter Schmeichel nemlig rundt inden for kridtstregerne.

Det er godt nok i form af de skuespillere, der spiller dem i Sommeren ’92 (se traileren), som i øvrigt har premiere dagen inden Ekko Film Cup, men der er alligevel forventning om lidt fodboldstjernestøv hist og her. Ikke mindst, når Cyron Melville alias Brian Laudrup tryller med bolden.

Sidste år var Meta Film en af forhåndsfavoritterne, men måtte lade livet allerede i kvartfinalen til Filmskolen. Derfor har holdet naturligvis forstærket sig på flere centrale pladser, og navnet Danmark kunne også tyde på, at en ny storsponsor har indfundet sig.

Mesterlig åbningskamp
Men det er nu ikke Danmark og nostalgi det hele. Der kommer også til at være god fodbold. For Danmark spiller nemlig åbningskamp imod Det Danske Filminstitut (DFI), der for første gang siden 2010 har vicesherif Claus Ladegaard med i truppen.

Derfor er det helt store ubesvarede spørgsmål inden kampen da også, om skuespillerne tør gå til dem, der uddeler støttekroner.

Og selvfølgelig om John ”Faxe” Jensen lever op til sit kælenavn efter kampen, hvor de to andre i gruppen – Skofabrikken og Team Players – formentlig også er trætte efter deres kamp på bane 2.

Så kan skuespillerne og agentbureau-folkene fra Team Players jo stå der i baren og overveje, om der også skal være kontraktforhandlinger i løbet af eftermiddagen eller ej. Det samme gælder Ronnie Fridthjof og hans kreative filmmiljø fra den tidligere skofabrik på Spontinisvej i Københavns sydvest-kvarter, hvor den kendte producent nok bliver presset til at overveje, om det er alle for alle.

Ingen kvinder hos Filminstituttet
Et andet hold, der kommer med store ambitioner i tredje halvleg er Wingman. Et fodboldmæssigt sammenrend af festoriginaler centreret omkring Radio24syv. Holdets ukronede konge hedder René Fredensborg, og han er særligt kendt for at gå langt ud over kridtstregerne i sin kamp for det perfekte mål.

Wingman-drengene er røget i en stærk pulje med SF Film, Festivalerne og Danske Dramatikere. Sidstnævnte udmærkede sig forrige år ved at have turneringens ubetinget mest markante, kvindelige stjerne på holdkortet. Og igen i år vil Jenny Lund Madsen snøre støvlerne, så Wingman og co. skal stå tidligt op, hvis de vil drible sig uden om Danske Dramatikere.

Alligevel ligner også denne pulje en ganske åben affære, fordi der ligger en ubekendt faktor i, hvor godt holdenes træningstilstand er.

Reglerne er ganske klare: I Ekko Film Cup skal man have mindst én kvinde på banen, for ellers skal man spille i undertal. Og kvindemål tæller dobbelt undtagen i straffesparkskonkurrencen. Det er dog ikke et politisk indspark i debatten om kønskvoter i filmbranchen, forsikrer vi.

Fodboldforstand
Naturligvis er der også en pulje for de rendyrkede connoisseurs. Det man til en hver slutrunde ville betegne som ”dynamitpuljen”.

For banker man bare lidt på vandrørene, vil man vide, at fredagens to kommentatorer fra DR Sporten, Jens Jacob Juulsager og Henrik Fallesen, særligt ser frem til pulje tre, hvor Filmskolens mirakel-unger fra sidste år skal op imod Miso Film og Ekko.

Eksperter peger allerede på Filmskolen som en solid outsider til titlen, mens Miso Film i efterhånden flere år er blevet betegnet som en sovende kæmpe i fodboldfilmkredse.

Hos Ekko vil Claus ”Tøfting” Christensen uden tvivl sidde hårdt i modstandernes haser, mens Peter ”Ronaldinho” Rewers utvivlsomt vil skabe chancer længere fremme på banen. Og så vender den aldrende stjerne Kim Foss tilbage på holdet, men dog med en mental forstrækning, der gør, at han kun spiller retvendt!

Avedøres stolthed
Og så er der jo FAF – det legendariske mesterhold, der også er hovedsponsor for turneringen. De åbner i en svær pulje imod Produktionen.dk og Zentropa.

Hos sidstnævnte har rygterne op til Ekko Film Cup svirret om, at Aalbæk og von Trier ville florere i truppen som en moderne, filmisk version af Manchester Uniteds tidligere angrebduo, Yorke og Cole. Men ingen af de to herrer lader til at have klaret Zentropas hårde udtagelsesprogram, og derfor må ”Avedøres stolthed” da også regnes blandt årets favoritter.

Det samme må FAF naturligvis. Holdet har musikalitet i form af Mikael Simpson, og de smider sig formentlig også uhæmmet i feltet, idet skuespiller Jacob Cedergren tørner ud for dem. Kenneth Kaintz plejer at være Ekko Film Cups svar på Luis Suárez (uden bidemærker), men spørgsmålet er, om alderen er begyndt trykke.

Det er så op til de kompetente dommere at holde styr på skuespil og frispark. Årets dommertrio er Kristian Brkic, Jens Pedersen og Steffen Boesen. Sidstnævnte har i det nye nummer af Ekko interviewet flere af spillerne fra Sommeren ’92. Derfor vil der naturligvis blive holdt særligt øje med hans kendelser undervejs.

Fodboldhygge
Man kan altså godt forvente syngende tacklinger og elegante vendinger i Valby på fredag.

Men mest af alt handler det hele om tredje halvlegs lyksaligheder, og derfor vil der både være rigeligt med grillmad, øl og musik i og omkring Valbys klubhus, hvor efterfesten holdes. Formentlig hele natten lang.

Så trop op på Værkstedvej 56 i Valby på fredag og nyd filmbranchens bedste fodboldspillere. Alle er velkomne fra klokken 14 og mange gode fodboldtimer frem.

Lodtrækning til Ekko Film Cup '15

Gruppe 1
Danmark
DFI
Skofabrikken
Team Players

Gruppe 2
SF Film
Wingman
Danske Dramatikere
Festivalerne

Gruppe 3
Filmskolen
Miso Film
Ekko

Gruppe 4
FAF
Zentropa
Produktionen.dk

Kampprogram

Gruppespil
14.00 Danmark – DFI (bane 1)
14.00 Skofabrikken – Team Players (bane 2)
14.20 SF Film – Wingman (bane 1)
14.20 Danske Dramatikere – Festivalerne (bane 2)
14.40 FAF – Zentropa (bane 1)
14.40 Filmskolen – Miso Film (bane 2)
15.00 Danmark – Skofabrikken (bane 1)
15.00 DFI – Team Players (bane 2)
15.20 SF Film – Danske Dramatikere (bane 1)
15.20 Wingman – Festivalerne (bane 2)
15.40 Filmskolen – Ekko (bane 1)
15.40 FAF – Produktionen.dk (bane 2)
16.00 Team Players – Danmark (bane 1)
16.00 DFI – Skofabrikken (bane 2)
16.20 Festivalerne – SF Film (bane 1)
16.20 Wingman – Danske Dramatikere (bane 2)
16.40 Miso Film – Ekko (bane 1)
16.40 Zentropa – Produktionen.dk (bane 2)

Taberfinaler
17.00 Jumboplads gruppe 1 – Jumboplads gruppe 4 (bane 1)
17.00 Jumboplads gruppe 2 – Jumboplads gruppe 3 (bane 2)

Kvartfinaler
17.20 Vinder gruppe 1 – Toer gruppe 4 (kamp A) (bane 1)
17.20 Vinder gruppe 4 – Toer gruppe 1 (kamp B) (bane 2)
17.40 Vinder gruppe 3 – Toer gruppe 2 (kamp C) (bane 1)
17.40 Vinder gruppe 2 – Toer gruppe 3 (kamp D) (bane 2)

Semifinaler
18.00 Vinder kamp A – Vinder kamp C (bane 1)
18.20 Vinder kamp B – Vinder kamp D (bane 1)

Finale
18.40 (bane 1)

Holdlister

Danmark

Kasper Barfoed / instruktør
Mikkel Boe Følsgaard / Kim Vilfort
Jon Lange / Kim Christofte
Johannes Lassen / Kent Nielsen
Cyron Melville / Brian Laudrup
Niclas Kølpin / Michael Laudrup
Esben Smed / John ”Faxe” Jensen
Gustav Giese / Peter Schmeichel
Allan Hyde / Flemming Povlsen
Mads Bak / Henrik ”Store” Larsen
Nicklas Brustad / Johnny Mølby
Andreas Biesbjerg Jensen / Lars Olsen
Jeppe Fischer / Torben Piechnik
Jonas Madsen / Claus Christiansen
Morten Cramer / målmandstræner
Christian ”Krølle” Nielsen / fodboldtræner
Nina Bisgaard / producer
Trin Hjortkjær / producerassistent
Sidsel Galatius / production-manager

DFI (Det Danske Filminstitut)

Jan Fredslund / kommunikationsmedarbejder
Simon Løvind / redaktør spilordningen
Claus Ladegaard / vicedirektør
Morten Tang / presse- og redaktionsmedarbejder
Martin Keller / projektkoordinator spillefilm
Jeppe Hougaard Jørgensen / assisterende festivalkoordinator
Axel Linnet / Cinematekets billetssalg
Katinka Albrectsen / praktikant
Juliane Emily Tang-Petersen / praktikant

Skofabrikken

Martin Wehding / klipper
Ronnie Fridthjof / direktør
Emma Drost Jensen / producerassistent
Anne Berg Johannsen / klippeassistent
Freja Johanne / klippeassistent
Asger Peder Mortensen / visuelle effekter
Fynn Laue / visuelle effekter
Nils Zidore / klippeassistent
Tino Zidore / it-tekniker
Stine Elleby Riis / producerassistent
Magnus Ohrt / revisor
Emil Hjerrild / klippeassistent
Mikkel Tschentscher Jessen / visuelle effekter

Team Players

Peder Bille / skuespiller
Youssef Wayne Hvidtfeldt / skuespiller
Kim Kold / skuespiller
Mathilde Norholt / skuespiller
Tillipa Suenson / skuespiller
Peter Zandersen / skuespiller
Martin Greis / skuespiller
Maibritt Saerens / skuespiller
Rikke Lylloff / skuespiller
Sigurd Holmén le Dous / skuespiller

SF Film

Lars Hauch / booking manager
Brian Debois / traffic manager
Morten Astinger / booking
Jesper Lange / salg
Nico Bille / regnskab
Rasmus Holm / salg
Michael Lüth / marketingmanager
Niklas Wingsted / digital koordinator
Niklas Kiær / produktionsassistent
Laura Andersen / public relation
Camilla Svendsen / produktionsassistent
Frederikke Sillehoved / produktionsassistent

Wingman

René Fredensborg / kulturjournalist og professionel sjuft
Anders Christiansen / løjser, kulturredaktør på AK24syv
Heine Kaarsberg / instruktør in spe
Niels Borchert Holm / dokumentarinstruktør og tilrettelægger
Ida Herskind / filmanmelder og tilrettelægger
Nima Zamani / jurist og b-skuespiller
Mikkel Clausen / journalist og dramaqueen
Peter Engel / gnier og producent
Andreas Schou / produktionsleder
Villads Thilo / produktionsassistent

Danske Dramatikere

Jenny Lund Madsen / manuskriptforfatter
Merete Byrial / dramatiker og performer
Mikkel Rosenberg / skuespiller og dramatiker
Thomas Markmann / dramatiker
Jannik Tai Mosholt / manuskriptforfatter
Andreas Garfield / dramatiker og manuskriptforfatter
Jacob Katz Hansen / manuskriptforfatter
Emil Nygaard Albertsen / manuskriptforfatter
Merlin P. Mann / forfatter og manuskriptforfatter
Christian Gamst Miller-Harris / manuskriptforfatter
David Sandreuter / manuskriptforfatter
Johanne Algren / forfatter, manuskriptforfatter og radiovært
Anton Carey Bidstrup / manuskriptforfatter og instruktør
Michael Asmussen / manuskriptforfatter og instruktør

Festivalerne

Manager Katrina Schelin / chef for Doxbio
Lars B. Frahm / marketingsansvarlig, Cph Pix
Adam Thorsmark / leder af musik og lokale aktiviteter, Cph:Dox
Tine Jespersen / marketingsansvarlig, Cph:Dox
Frederik Cederskjold / pr- og pressemedarbejder, Buster
Charles Plasson / gæstekoordinator, Buster
Raymond Ortiz / webudvikler, Cph:Dox
Kristoffer Tjalve / leder af strategiske projekter, Cph:Dox

Den Danske Filmskole

Jesper Dalgaard / instruktør
Thomas Porsager / manuskriptforfatter
Jonas Hjort / instruktør
Stefan Garfield / tonemester
Jonas Kirkegaard / tonemester
Christoffer Krustrup / manuskriptforfatter
Mik Stampe Fogh / klipper
Jacob Møller / instruktør
Christian Arhoff / instruktør
Mia Myrälf / produktionsleder 

Miso Film

Christian Potalivo / producer
Jonas Allen / producer og partner
Morten BH / instruktør
Morten Gerner / financial manager
Rasmus Rise / location manager
Tilde Harkamp / instruktør
Arien Takiar / skuespiller
Lars Krogsgaard / fotografassistent
Mads Peter Wesley / rekvisitørassistent
Jan Martinsen / location manager
Jacob Schulsinger / klipper
Andreas Koefoed / instruktør

Filmmagasinet Ekko

Claus Christensen / chefredaktør
Morten Scriver / journalist
Kim Foss / biografdirektør
Rune Bruun Madsen / distribution og pr
Mette Flink / grafiker
Jeppe Mørch / journalist
Peter Rewers / forfatter
Jonas Elmer / instruktør
Anders Kristensen / fotograf
Casper Hindse / assisterende redaktør
Theodor Clausen / dj
Nicki Bruun / journalist
Darling / dark horse

FAF (Film- og tv-arbejderforeningen)

Søren Schou / gammel grib
Kenneth Kainz / instruktør
Mikael Simpson / komponist
Jakob Cedergren / skuespiller
Simon Linnemann / elev på Teknisk Skole
Niklas Herskind / fotograf
Jonas Grum / instruktør
Rasmus Lyhne / produktionsleder
Louis Meyer / skuespiller
Nana Rose / produktion

Zentropa

Anders Wøldike / producer
Frederik Nemeth / økonomichef
Frederik Stege / jurist
Emil Hobel / kommunikationskonsulent
Sanne Tatjana / Lars von Triers assistent
Alexander Skaarup / producerassistent
Kine Eliassen / bogholderi
Potter / studieinspektør
Mads-August Hertz / producerassistent
Charlie Medina / studieinspektør

Produktionen.dk

Mikkel Damkiær / medejer af produktionen.dk
Joachim Harder / producer
William Juul, / assistent og runner
Benny Holmgaard / filmbuschauffør
Casper Nilsson / rekvisitør
Stephan Risgaard / tv-game-producer
Daniel William / medejer af produktionen.dk

Kommentarer

Ekko Film Cup

En årlig begivenhed, hvor Filmmagasinet Ekko samler hele den danske filmbranche til en fodboldturnering.

Startede i 2009, hvor Avedøre lagde græstæppe til begivenheden.

Sidste år flyttede turneringen til Valby Boldklub.

Årets turnering afholdes fredag 28. august kl. 14 i Valby Boldklub.

Tidligere vindere

2014: FAF
2013: FAF
2012: Zentropa
2011: FAF
2010: Zentropa
2009: Cosmo Film

© Filmmagasinet Ekko