Nyhed
22. apr. 2021 | 16:15

Mediepersoner rykker ind i bestyrelse

Foto | DMJX
Trine Nielsen er til daglig rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, men fra 15. maj skal hun også være bestyrelsesformand på Det Danske Filminstitut.

Efter at have skærpet reglerne om filmfaglige tillidsposter i bestyrelsen for Det Danske Filminstitut har Kulturministeriet udpeget en ny bestyrelse.

Af Nicki Bruun

Det Danske Filminstitut får med sine statslige støttemidler den danske filmbranche til at løbe rundt.

Med et budget på 616 millioner kroner om året er det en institution, der skal drives efter alle kunstens regler. Og derfor er det vigtigt med en stærk bestyrelse, der ansætter den administrerende direktør og har det overordnede ansvar.

Kulturministeriet har i dag udpeget en ny bestyrelse, der er valgt for perioden 15. maj 2021 til 14. maj 2025 og for flere personers vedkommende har et særligt kendskab til medierne.

Det gælder ikke mindst Trine Nielsen, der til daglig er rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun overtager formandsposten fra Anders Kronborg, som er finansdirektør i medicinalvirksomheden Leo Pharma.

Imens fortsætter tidligere rektor på Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard, som næstformand i bestyrelsen.

”Dansk film står for høj kvalitet og henter flotte nomineringer og priser hjem til Danmark. Sådan skal det helst blive ved med at være, selv om konkurrencen er hård fra de internationale aktører i medie- og underholdningsindustrien,” udtaler kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

”Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen.”

Kolumnist fra Politiken
For nylig var der på Filminstituttet en sag om, at flere bestyrelsesmedlemmer havde filmfaglige tillidsposter, som kunne være i strid med filmloven.

Det endte med, at kulturministeren pålagde Poul Nesgaard og Eva Novrup Redvall at fralægge sig bestyrelsesposter i henholdsvis De Københavnske Filmfestivaler og Danske Filmkritikere, så de fortsat kunne sidde i bestyrelsen på Filminstituttet.

På Danske Filmkritikeres hjemmeside står Redvall stadig som medlem af bestyrelsen. Ikke desto mindre er hun sammen med Nesgaard blevet genbeskikket og således med i den nye bestyrelse.

Til gengæld er Peter Zinck, som der også var stillet spørgsmål omkring, da han er bestyrelsesformand for TV 2/Fyn, ude af bestyrelsen.

Bestyrelsen består nu foruden de allerede nævnte af kunsthistoriker og forhenværende direktør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt, der også var med i den forrige bestyrelse.

Ny er Søren Schultz Jørgensen, mediesociolog og direktør i Kontrabande, men nok bedst kendt i den brede befolkning for sine faste mediekommentarer i Politiken.

Endelig er Pernille Backhausen, advokat og partner i Sirius Advokater, del af den syv mand store bestyrelse, hvor kommunikationsmedarbejder Anders Budtz-Jørgensen er med som medarbejderrepræsentant for Det Danske Filminstitut.

Tre af de nye folk i bestyrelsen – Trine Nielsen, Søren Schultz Jørgensen og Budtz-Jørgensen – har dermed en baggrund i journalistik og kommunikation.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko