15. apr. 2021

Hvide Sande

Foto | TV 2

Eksperimenterende instruktør, der i 2012 forlod filmbranchen med bål og brand, vender tilbage som hovedforfatter på TV 2’s nye krimiserie.

Af Nicki Bruun

Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund spiller to af de bærende roller som søskende i DR-serien Arvingerne, men nu er de klar til at tørne ud for konkurrenten TV 2.

Det gør de i krimiserien Hvide Sande, og denne gang spiller de et politi-par, som går undercover i den lille strandby på den jyske vestkyst for at opklare mordet på en tysk surfer.

TV 2 har udgivet den første trailer til serien, der emmer af solbeskinnet sommermystik og hemmeligheder under havoverfladen.

Hvide Sande er skabt af forfattermakkerparret A.J. Kazinski, hvis bestseller-romanserie om gidselforhandleren Niels Bentzon er oversat til mere end tyve sprog og solgt i mange eksemplarer.

Bag pseudonymet gemmer sig Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. Førstnævnte vil filmfans formentlig huske som manden bag eksperimenterende film som Hvordan vi slipper af med de andre og Strings.

Ekko udgav i 2012 Klarlunds still-billedværk The Secret Society of Fine Artsdvd #22 med Ekko #58. I samme nummer tog instruktøren et offentligt og meget omtalt farvel til filmbranchen.

Her langede han med hårde ord ud efter sin tidligere arbejdsgiver Zentropa og Peter Aalbæk Jensen. Fra at være et innovativt og modigt filmselskab havde det ifølge instruktøren udviklet sig til et profitstyret foretagende. De ansatte fik således lov til at købe medarbejderaktier, som nogle år efter faldt drastisk i værdi.

Artiklen blev anledningen til Peter Aalbæk Jensens sagsanlæg mod Ekko under stor mediebevågenhed. Sagen blev dog forliget og efterfølgende har Aalbæk optrådt i forskellige Ekko-sammenhænge.

Og nu er Anders Rønnow Klarlund øjensynligt klar til et comeback til de levende billeder. Han har som hovedforfatter i hvert fald ført pennen på serien. Instruktører er Tilde Harkamp og Barbara Topsøe-Rothenborg.

Hvide Sande får premiere på TV 2 og TV 2 Play den 3. maj.

Kommentarer

Hver uge sætter Ekko fokus på traileren til en ny film.

Du er velkommen til at komme med din kommentar nedenfor.

© Filmmagasinet Ekko