Anmeldelser

For tag: cph:dox
1 - 12 ud af 120
Cph:Dox 2022
04. apr. 2022 | 15:18

The Eclipse

Cph:Dox-vinder konfronterer det tidligere Jugoslaviens nationale traume med en stærk poesi, som de færreste film har modet til at forsøge sig med.

Cph:Dox 2022
03. apr. 2022 | 18:15

Nothing Compares

Det er gribende, når Sinéad O’Connor fortæller om at bruge musikken til at bearbejde barndommens traumer og insisterer på at være en politisk popstjerne.

Cph:Dox 2022
02. apr. 2022 | 10:03

Holidays

Via helligdage bringer dokumentar os ind på livet af den almindelige russer i et uhyggeligt regime, der selv på kvindernes internationale kampdag tæsker demonstranter.

Cph:Dox 2022
31. mar. 2022 | 23:18

Mr. Graversen

Michael Graversens film om familiens forsoning er forfriskende ægte, menneskeligt gribende og sjældent opløftende hverdagsrealisme.

Cph:Dox 2022
29. mar. 2022 | 15:49

Fire of Love

Lidenskabelig dokumentar om brændende kærlighed og vulkandyrkelse er en unik filmisk oplevelse, som fortjent er favorit til hovedprisen på Cph:Dox.

Cph:Dox 2022
23. mar. 2022 | 13:25

This Much I Know to Be True

Dokumentar om Nick Cave og hans faste makker Warren Ellis’ arbejde i studiet er en spektakulær intimkoncert, der giver et fascinerende indblik i den kreative skabelsesproces.

Biografanmeldelse
14. aug. 2021 | 12:06

Drøm­me­prins

Enestående dokumentar om transmands rejse fra angsttynget teenager til gift kunstner giver et dybt indblik i kampen for rettigheder.

Biografanmeldelse
26. juni 2021 | 17:18

Sæson

Der er en dragende gådefuldhed over John Skoogs sublime billedværk, der suger os ind i det skånske sommerlandskab med polske arbejdere og funklende maskiner.

Cph:Dox 2021
03. maj 2021 | 18:10

Passion

Fordomme smadres i Maja Borgs dokumentar om sin omgangskreds af lak- og læder-venner, der kan kærtegne hinanden med vold og hele psykiske ar med fysiske.

Cph:Dox 2021
01. maj 2021 | 19:47

A Man and a Camera

Hvad sker der, når en fremmed mand banker på folks dør og stikker et kamera op i hovedet på dem? Genial dokumentarfilm hylder gæstfriheden.

Cph:Dox 2021
29. apr. 2021 | 10:03

En danser dør to gange

Kizzy Matiakis danser ballet som en dødsdømt, mens tiden tikker ned til den uigenkaldelige afsked i magisk dokumentarfilm.

Cph:Dox 2021
23. apr. 2021 | 07:55

City Hall

I en alder af 91 år viser Frederick Wiseman med sit mægtige, menneskelige værk om rådhuset i Boston, hvorfor han er en af historiens største dokumentarister.

© Filmmagasinet Ekko