Anmeldelser

For tag: cph:dox
1 - 12 ud af 108
Biografanmeldelse
14. aug. 2021 | 12:06

Drøm­me­prins

Enestående dokumentar om transmands rejse fra angsttynget teenager til gift kunstner giver et dybt indblik i kampen for rettigheder.

Biografanmeldelse
26. juni 2021 | 17:18

Sæson

Der er en dragende gådefuldhed over John Skoogs sublime billedværk, der suger os ind i det skånske sommerlandskab med polske arbejdere og funklende maskiner.

Cph:Dox 2021
03. maj 2021 | 18:10

Passion

Fordomme smadres i Maja Borgs dokumentar om sin omgangskreds af lak- og læder-venner, der kan kærtegne hinanden med vold og hele psykiske ar med fysiske.

Cph:Dox 2021
01. maj 2021 | 19:47

A Man and a Camera

Hvad sker der, når en fremmed mand banker på folks dør og stikker et kamera op i hovedet på dem? Genial dokumentarfilm hylder gæstfriheden.

Cph:Dox 2021
29. apr. 2021 | 10:03

En danser dør to gange

Kizzy Matiakis danser ballet som en dødsdømt, mens tiden tikker ned til den uigenkaldelige afsked i magisk dokumentarfilm.

Cph:Dox 2021
23. apr. 2021 | 07:55

City Hall

I en alder af 91 år viser Frederick Wiseman med sit mægtige, menneskelige værk om rådhuset i Boston, hvorfor han er en af historiens største dokumentarister.

Cph:Dox 2021
22. apr. 2021 | 18:59

Soldaten

Fremragende beretning om dansk krigsveterans selvmedicinering er et fængslende forsvar for stoffer og tankevækkende ekko af 60’ernes modkultur.

Cph:Dox 2021
22. apr. 2021 | 17:36

Gunda

Victor Kossakovsky ophøjer politisk filmkunst med gudesmuk æstetik og åbner vores øjne for dyrevelfærd ved at vise dyrenes personlighed.

Cph:Dox 2021
21. apr. 2021 | 16:33

Raising a School Shooter

Frida og Lasse Barkfors slår et slag for medmenneskeligheden med et gribende portræt af forældre, hvis børn har begået skoleskyderier.

Cph:Dox 2021
21. apr. 2021 | 12:11

Klub Kranium

Frigge Fri debuterer med en visuelt overdådig film om goth-kulturen og et rørende portræt af tre forpuppede unge mennesker, der mod alle odds skal finde sig selv.

Cph:Dox 2021
20. apr. 2021 | 11:17

The Gig Is Up

Rystende og tankevækkende dokumentar om app-proletariatet, som under umenneskelige arbejdsforhold gør livet lettere for os andre.

Cph:Dox 2021
19. apr. 2021 | 17:43

Children of the Enemy

Dokumentar om en svensk bedstefars kamp for at få sine børnebørn hjem fra Syrien er en tiltrængt menneskeliggørelse af et af tidens varmeste politiske stridspunkter.

© Filmmagasinet Ekko