Anmeldelser

For tag: cph:dox
97 - 108 ud af 108
Cph:Dox 2018
12. mar. 2018 | 13:50

The Deminer

Dokumentar om en mands ufatteligt heltemodige kamp for at rydde miner i hjemlandet Irak er mere nervepirrende end nogen actionfilm.

Cph:Dox
13. nov. 2015 | 02:00

Intet bliver som før

Jorden kalder i Naomi Kleins lovligt flyvske kritik af olieselskaber og kapitalismens vækstideologi.

Cph:Dox
31. okt. 2015 | 12:32

Et hjem i verden

Andreas Koefoeds dokumentar er ikke dramatisk. Den er bare ubærlig. Og med den aktuelle flygtningesituation er den mere vigtig end nogensinde.

Tv-anmeldelse
13. nov. 2014 | 14:33

Democrats

Dansk instruktør undersøger grænselandet mellem demokrati og diktatur i et scoop af en dokumentar, der følger den beskidte proces med at udarbejde Zimbabwes første forfatning.

Cph:Dox
11. nov. 2014 | 00:07

All Fall Down

Instruktør undersøger mordet på sin egen bedstefar og kommer frem til overraskende sandheder om et familietraume.

Biografanmeldelse
10. nov. 2014 | 15:58

Red Army

Gabe Polskys drømmehug af en dokumentar løfter sin hyldest til historiens bedste ishockeyhold til en gribende beretning om Sovjetunionens storhed og fald.

Cph:Dox
07. nov. 2014 | 12:09

Cir­kus­dyna­sti­et

Med det anakronistiske cirkus som kulisse minder Anders Riis-Hansen os om, at familien kan være en mening med livet og blodet et værn mod ensomheden.

Cph:Dox
05. nov. 2014 | 16:01

The Man Who Saved the World

Dokumentaren om manden, der afværgede Tredje Verdenskrig, er såre skøn, humanistisk og pacifistisk – og grænsende til det oversukrede.

Cph:Dox
12. nov. 2013 | 11:12

The Missing Picture

Umælende lerfigurer gør førstehåndsberetning fra Pol Pots rædselsregime skræmmende nærværende i den Cph:Dox-aktuelle The Missing Picture.

Cph:Dox
08. nov. 2013 | 15:57

Drømmen om en familie

Den tidligere misbruger Per drømmer om kernefamilie med datteren Ilse i fokus. Det skildres rørende og ærligt i Cph:Dox-aktuel dokumentarfilm, der med brug af Pers mageløse video-optagelser kommer helt tæt på.

Cph:Dox
07. nov. 2013 | 00:28

De udvalgte

Man savner at få sat ansigter på de afviste i en ellers stærk og afbalanceret dokumentarfilm om Danmarks benhårde udvælgelse af flygtninge.

Biografanmeldelse
05. feb. 2013 | 20:00

Eks­pe­di­tio­nen til verdens ende

Stortalentet Daniel Dencik går på jagt efter livets mening i Grønland. Det er åndeløst smuk, men også lidt for ordrigt.

© Filmmagasinet Ekko