Nyhed
14. jan. 2021 | 14:23

TV 2-folk: ”Et angreb på vores troværdighed”

Foto | TV 2
Der er et oprør i gang på TV 2, hvor medarbejdere kritiserer ledelsen for at have trukket stikket på en dokumentar, der undersøger sager om krænkelser i kanalens regi.

Beslutningen om at droppe dokumentar om sexchikane på TV 2 møder stor modstand blandt kanalens medarbejdere og medvirkende.

Af Nicki Bruun

Det har skabt voldsom bølgegang på TV 2, at kanalen i går valgte at droppe en planlagt dokumentar om sexchikane.

Beslutningen blev ifølge nyhedschef Jacob Kwon truffet, fordi dokumentaren i høj grad var kommet til at handle om TV 2, hvor Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo for nylig er blevet afskediget på grund af #MeToo-sager.

Og det er ikke troværdigt at undersøge sig selv, mener TV 2.

Men beslutningen vækker stor opstandelse på kanalen, skriver Ekstra Bladet. Avisen er kommet i besiddelse af en mail, hvor 150 medarbejdere klager over ledelsens beslutning.

”Vi er dybt bekymrede over at lukke dokumentarprojektet. Vi oplever det som et angreb på det allerhelligste, vi har: vores redaktionelle frihed og vores troværdighed,” står der i e-mailen.

”I fire måneder har vores kollegaer arbejdet på et vigtigt indspark i #MeToo-debatten. Denne gang handler det om os selv. Det er naturligvis kompliceret og svært, men det er også et stærkt publicistisk statement. Den kritiske og undersøgende journalistik blomstrer på TV 2. Det er afgørende for troværdigheden bag den journalistik, at vi kan være kritiske over for alle – også vores egne.”

Medvirkende er rystet
Ansatte i dokumentarafdelingen på TV 2 har arbejdet på dokumentaren siden september. At den ikke bliver til noget på kanalen, oprører ikke kun TV 2’s ansatte, men også medvirkende i dokumentaren.

En kvinde, som medvirker i den advokatundersøgelse, der har ført til fyringen af de to profilerede værter, går for første gang i dokumentaren frem og fortæller om overgreb på stationen.

Hun er rystet over, at dokumentaren er blevet droppet.

”Jeg havde håbet på, at det kunne være et godt og sagligt indspark i debatten om sexisme og #MeToo. Jeg synes, det er på tide, at nogen tør stå frem, og derfor sagde jeg ja – i det håb at andre ville få lyst og mod på det samme. Måske ville andre kunne skamme sig lidt mindre over de ting, de oplever. Men det er åbenbart sværere, end jeg troede,” fortæller den anonyme kvinde til Ekstra Bladet.

Letkøbt argument
Jacob Kwon har udtalt, at han håber, de medvirkende i dokumentaren vil fortælle deres historier til andre medier.

Hans argument om, at TV 2 ikke bør undersøge sig selv, er medarbejderne uenige i.

”Det argument er letkøbt. Det, at vi går kritisk til os selv, udelukker jo ikke, at andre medier kan undersøge TV 2 yderligere. Der er heller intet habilitetsproblem. Det har kollegaerne over de seneste måneder bevist. De er gået lige så kritisk til os selv som til alle andre,” skriver medarbejderne i e-mailen.

”At der i denne sag er personer, der har magt til at trække stikket på projektet, og som samtidig ikke bryder sig om udfaldet af researchen, er en anden sag, men det er den beslutning, som skader vores troværdighed.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko