Årets flotteste filmplakater
Nogle plakater er flotte, men sælger ikke filmen. Andre er så overtydelige, at man føler, man har set filmen alene ved at kigge på plakaten.
Men hvert år er der plakater, der både formår at lokke publikum i biografen og anslå filmens tone og stil.
Ikke alle bliver brugt i den danske markedsføring, men gør filmfans nysgerrige, når de bliver set, delt og diskuteret på nettet. Vi har her valgt ti af årets bedste internationale plakater blandt de film, der siden fik dansk biografpremiere.
The Artist
Klassisk og stilig. Plakaten for Michel Hazanavicius’ The Artist ramte plet i retro-hungrende filmhjerter over hele verden og skabte for første gang i over 90 år stor interesse for en sort-hvid stumfilm.
The Dark Knight Rises
Den mørke teaser-plakat for Christopher Nolans sidste flagermus-opus var med til at opbygge skyhøje forventninger måneder før filmens premiere. Plakaten antydede en langt mere interessant afslutning på Batman-trilogien, end instruktøren endte med at give os.
The Cabin in the Woods
Skør, ambitiøs og underholdende. Med meta-lag og dukkehus-associationer lod teaser-plakaten for den rablende gyser The Cabin in the Woods biografgængerne vide, at instruktør Josh Weedon havde begået et genregrin ud over det sædvanlige.
Shame
Mørke undertoner, sex og ensomhed blev på foruroligende vis forenet i den diskrete og yderst stilistiske plakat for Steve McQueens Shame.
Room 327
Dokumentaren om Stanley Kubricks mesterlige gyser The Shining hyldede på alle måder sit mindeværdige forlæg, og med ét var vi sammen med Danny tilbage i Overlook-hotellets syrede dekor.
Killing Them Softly
Denne 60’er-inspirerede teaser-plakat for Andrew Dominiks Killing Them Softly mindede os om, hvor rammende filmplakatdesign kan være – og hvor sjældent det er det.
Moonrise Kingdom
Legebarnet og retro-fanatikeren Wes Anderson gav os en af årets fineste og mest finurlige filmplakater for en af årets fineste og mest finurlige film: Moonrise Kingdom.
Prometheus
Ridley Scotts stort anlagte Alien-prequel så lovende ud på papiret. Plakatpapiret, vel og mærke. Havde filmen dog bare været så mørk og mystisk. I stedet fik vi en gang forvrøvlet biksemad.
Tyrannosaur
Den tegnede plakat for Paddy Considines barske engelske drama Tyrannosaur er et studie i fortællende og visuelt betagende plakatkunst, man får lyst til at fordybe sig i.
Life of Pi
Forfatter Yann Martels fantastiske fortælling om drengen Pi og tigeren Richard Parker kan dårligt opsummeres med en enkelt tagline. Plakaten til Ang Lees filmatisering præsenterer derfor ganske passende sit emne igennem en farvestrålende mosaik af stills.
Kommentarer