Dansk film er stram striml
Til foråret rejser instruktøren Nicolas Winding Refn til det skotske højland for at lave en ny film med Mads Mikkelsen i hovedrollen.
Valhalla Rising handler om den stærke kriger Enøje, som er på flugt fra høvdingen Barde. Filmen er med sit budget på knap 40 millioner en dyr film set med danske øjne.
Johnny Andersen fra Nimbus Film er producer, og han oplyser over for Ekko, at Valhalla Rising ikke vil følge Hollywoods tendens med lange mainstreamfilm fyldt med genreblanding.
Klassisk filmlængde
"Valhalla Rising bliver en ret straight actionfilm, så vi ved godt, at den ikke umiddelbart rammer så bredt," siger Johnny Andersen.
"Men vi vil gerne undgå at sætte os mellem to stole, for det kommer der ikke noget godt ud af. Vi håber, at vi med en god, ren historie kan gøre en smal film til en træffer," siger han og givet et bud på, hvor lang filmen omtrent bliver.
"Manuskriptet er på cirka 100 sider lige nu, og en tommelfingerregel siger, at en side i manuskriptet bliver til et minuts film. Så Valhalla Rising bliver 90-100 minutter. To timer er det absolut maksimale, men jeg tror ikke, at den bliver så lang. Filmen vil følge de danske og europæiske film, fordi det er en passende længde. Det er den klassiske filmlængde," siger Johnny Andersen.
Den ultimative vikingefilm
Selv om virkeligheden sjældent lever op til de gode intentioner, satser Nimbus Film på, at manuskriptet er gennemarbejdet i en grad, at det ikke bliver nødvendigt at foretage ændringer under optagelserne.
"Vi skal ikke stå deroppe og finde på, at nu skal vi have en kærlighedshistorie som subplot eller sådan noget. Det hele skal være på plads hjemmefra."
Han mener, at Valhalla Rising burde kunne appellere til en masse action-fans i resten af verden.
"Vi har høje forventninger til den. Vi ved, at der er et stort publikum i resten af verden for denne type film, og vi glæder os til at lave den ultimative vikingefilm," siger Johnny Andersen.
Vi er blevet dygtige
Dansk films strategi med at holde sig til 90-100 minutters formatet er den rigtige, mener de eksperter, Ekko har talt med.
Der er ingen grund til at følge i Hollywoods kølvand, for dansk filmbranche kan sagtens holde kvalitet i kort format, siger Ingolf Gabold, dramachef på Danmarks Radio. Han nævner som eksempel Nikolaj Arcels spændingsfilm De fortabte sjæles ø, der holdes på de 100 minutter.
"Vi er jo efterhånden vant til lidt af hvert, blandt andet fra Harry Potter, men når jeg ser De fortabte sjæles ø, tænker jeg: 'Det var dog satans, nej, hvor er vi dog dygtige.' Og det glæder mig, at vi kan lave noget, der ser så lækkert ud, og som vi tror på," siger Ingolf Gabold.
Kommentarer