Debatten om Filmskolen fortsætter
”Vi håber, at der kommer en ny rektor! Det gør vi, fordi vi oplever et kæmpe behov for ny energi på skolen.”
Sådan sagde producerelev Lina Flint i går på Ekkos hjemmeside. Og to tidligere elever, Julie Waltersdorph Hansen og Per Damgaard, bakkede hende op: Når Kulturministeriet skal beslutte sig for skolens kommende rektor, bør Poul Nesgaard afløses.
Det har siden affødt en flittig debat på Ekkos hjemmeside. Her gør flere nuværende elever på Den Danske Filmskole opmærksom på, at de ikke er blandt den gruppe elever, der vil tale aktivt for et rektorskifte.
”Filmskolens elever er ikke en homogen enhed, der er enige i alting,” skriver klippeelev Michael Bauer.
”For eksempel er jeg ikke så sikker på, at løsningen på skolens problemer vil være en ny rektor. Man kunne vende det om og sige, at de mange privilegier, vi har på skolen, delvist skyldes Poul Nesgaard,” mener Bauer, der til Ekko meddeler, at han ikke vil gå nærmere ind i debatten.
En stor maskine
Særligt elever fra skolens dokumentarlinje understreger, at de er meget glade for at gå på skolen.
Én af dem er Olivia Maria Rus, som gerne vil uddybe de synspunkter, hun er kommet med i debat-tråden.
”Der er stor forskel på, hvilken klasse og hvilken linje du er på. Men jeg har været virkelig tilfreds. Jeg bliver holdt i gang og får opgaver, der udfordrer mig, og selvfølgelig er det et tungt bureaukrati, da en Filmskole er en stor maskine, der skal køre rundt,” siger hun.
Olivia Maria Rus savner flere argumenter i kritikken af ledelsen.
”Diskussionen om skolen er vigtig og relevant, men det er svært for mig at koge det ned til for eller imod Poul Nesgaard,” siger hun.
”Jeg savner at vide, hvad de, der mener, at et rektorskifte er vejen frem, bygger deres holdninger på. Hvilke informationer er det, vi debatterer på? Det er ærgerligt, at diskussionen er startet med specifikke krav, uden at vi har diskuteret, hvad det er, vi efterlyser hos ledelsen og ønsker os af skolen.”
Afhængig af fornyelse
Som flere elever, der har blandet sig i debatten, peger Olivia Maria Rus på, at hendes egne lærere betyder mere for hende i hverdagen end skolens rektor.
”Rektoren er jo ikke en enerådig hersker. Der sidder ledere og lærere på enkelte linjer, og de bliver oftere skiftet ud. De har ret meget magt, og senest har der på instruktørlinjen været et skift,” siger hun.
Der er dog også elever, der i kommentarerne til gårsdagens artikel erklærer sig enig med de elever, der går ind for et rektorskifte.
”For mit vedkommende handler det her ikke om en vurdering af Poul, hverken som menneske eller leder – det er for så vidt sagen uvedkommende. For mig handler det om visioner på et højere plan,” skriver producerelev Rikke Lassen.
”For mig handler det om det grundlæggende i, at Filmskolen som værende en af landets førende kunstskoler er totalt afhængig af fornyelse,” fortsætter hun og stiller spørgsmålstegn ved, om rektorstillingen bør kunne gensøges ubegrænset.
Kommentarer