Sexisme på TV 2
01. dec. 2021 | 16:18

Dyrby tager hjem efter anklage om sexisme

Foto | uoplyst
Michael Dyrby blev i 2018 ansat som ansvarshavende chefredaktør på B.T., men efter kritik af hans ageren for år tilbage har han midlertidigt forladt avisen.

Chefredaktøren på B.T. holder nogle dage fri efter beskyldninger om grænseoverskridende adfærd. Berlingskes koncernchef Anders Krab-Johansen kritiseres for at holde hånden over ham.

Af Claus Christensen og Nicki Bruun

”Er Michael Dyrby overhovedet i stand til at varetage et job som chefredaktør på B.T., når hans kvindesyn er så afstumpet?”

Sådan skrev Ekkos Laura Dyhrcrone i sin anmeldelse af MeToo: Sexisme bag skærmen, hvor kulturen på TV 2 under Michael Dyrbys ledelse bliver afdækket.

I dokumentaren bliver der – ud over Jes Dorph-Petersen – ikke sat navne på de mænd, der var skyldige i sexchikane og i nogle tilfælde overgreb på helt unge praktikanter.

Men efter premieren har tidligere TV 2-medarbejder Anna Thygesen fortalt, at det var Michael Dyrby, som i 2007 afskrev hendes muligheder på TV 2 med følgende svada:

”Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig.”

Krisemøde på B.T.
Michael Dyrby afviser i dag, at han skulle have sagt ”noget så grænseoverskridende”.

Han måtte dog i 2015 forlade jobbet som nyhedsdirektør på TV 2 efter en sexskandale, hvor kompromitterende billede florerede blandt journalister. 

Men blot tre år senere gjorde han comeback og blev ansat som chefredaktør på B.T., en af de mest magtfulde poster i medieverdenen.

I dag er Michael Dyrby ikke mødt på arbejde på B.T. Kilder på avisen oplyser til Ekstra Bladet, at chefredaktøren er blevet hjemsendt. Men det afviser han selv.

”Anders Krab og jeg er blevet enige om, at jeg tager nogle dage fri,” skriver Michael Dyrby i en sms til Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet har Anders Krab-Johansen, koncernchef i Berlingske Media, som ejer B.T., i dag holdt krisemøde på avisen.

Ekstra Bladet erfarer, at medarbejderne på avisen er frustrerede over, at Michael Dyrby afviser at svare på spørgsmål om dokumentaren om TV 2 og det kvindefjendske miljø, som ledelsen og dermed Michael Dyrby ifølge filmen skabte igennem mange år.

”Det er for sygt”
Indtil nu har Anders Krab-Johansen bakket fuldt op om Michael Dyrby. I går skrev han således til fagbladet Journalisten:

”Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur.”

Den udtalelse falder en tidligere studentermedhjælper for brystet.

”Jeg synes, det er for sygt,” siger Anne Louise Rühe til Ekstra Bladet.

Hun stod tidligere i år frem i Journalisten med skarp kritik af ledelsen på B.T. Sidste år gik hun og syv andre daværende studentermedhjælpere til ledelsen og fortalte om krænkelser og grænseoverskridende opførsel fra en redaktør.

Sagen blev ikke håndteret korrekt, mener Anne Louise Rühe.

Redaktøren blev ikke fyret, og klagerne blev ikke informeret om, hvorvidt den fik konsekvenser for ham.

Dyrby fredede krænker
Derfor har Anne Louise Rühe svært ved at genkende billedet af, at Michael Dyrby har bidraget til en åben og sund kultur på B.T.

”Det er vigtigt for mig at sige, at jeg ikke er blevet krænket af Dyrby, men hans håndtering af vores sag har været meget kritisabel, og at man vælger at lade en medarbejder, der har krænket en række unge ansatte, blive på en arbejdsplads, er i min optik med til at blåstemple vedkommendes adfærd,” siger Anne Louise Rühe til Ekstra Bladet.

”Hvis de synes, det er en sund kultur, at man freder den medarbejder, som en række medarbejdere har følt sig krænket af, så er jeg meget chokeret.”

Ekko forsøger at få en kommentar fra Anders Krab-Johansen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko