Nyhed
28. juni 2007 | 07:18

Fagre voksne verden vokser op

Den excentriske forfatter til bogen Fagre voksne verden har skrevet en opfølger og vil nu købe filmrettighederne tilbage.

Af Frederikke Lett

30 år efter Dustin Hoffmann stak af med sin brud og fik sit gennembrud i filmen Fagre voksne verden (The Graduate fra 1967), har den excentriske forfatter Charles Webb skrevet en opfølger til den roman, som filmen er baseret på. Bogen, der hedder Home School, udgives på forlaget Random House.

I Home School er det unge par blevet ti år ældre og har i mellemtiden fået småbørn. Emsige mødre og svigermødre kommer man sjældent udenom, så Benjamin og Elaine har fortsat den berygtede Mrs. Robinson på nakken. Hun blander sig konstant i børneopdragelsen.

Spiste farens bog
Ligesom bogen Fagre voksne verden (1963) var baseret på Charles Webbs egne oplevelser, tager også opfølgeren udgangspunkt i hans liv, idet han tog sine børn ud af skolen i 1970'erne for selv at opdrage dem derhjemme. Det var ikke tilladt på den tid i Californien, så Charles Webb og hans familie måtte undgå myndighederne og slog sig for en stund ned i New Jersey som bestyrere af en nudistlejr.

Charles Webb har boet sammen med Eve gennem 40 år, og parret har to børn. Det lyder konventionelt, men parret blev skilt, ikke på grund af manglende kærlighed, men ifølge Wikipedia enten som protest mod ægteskabet som institution (de solgte bryllupsgaverne tilbage til bryllupsgæsterne) eller i protest mod bøsser og lesbiskes manglende rettigheder til at blive gift i USA.

Deres ene søn har taget forældrenes excentriske natur til sig og har engang tilberedt og spist bogen Fagre voksne verden med cranberry sauce som led i sin kunstneriske karriere!

Uden for litterær kanon
Charles Webb blev født til velstand, men har bevidst skilt sig af med pengene undervejs, blandt andet har han foræret fire huse væk! Han og hans hustru har ernæret sig som rengøringsfolk, kokke, frugtplukkere og være ansat i K-Mart. I dag er Chrales Webb på kanten af ruin.

Hvis den nye bog sælger, skal indtjeningen bruges til at gøre Webb gældfri og tilbagekøbe filmrettighederne til The Grauduate og dens efterfølgere, som Webb i 1960'erne overdrog uden begrænsning for blot 20.000 dollars og i dag ejes af franske Canal+.

Charles Webb har udtalt, at han aldrig brød sig om den opmærksomhed, som filmen gav ham, fordi han syntes, at det fjernede fokus fra ham som sand kunstner. Selvom bogen var en af de bedst sælgende i 1960'erne, og ikke mindst takket være filmen en af de mest citerede, er den aldrig budt indenfor på denne periodes litterære kanons bonede gulve.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko