Filmhøjskoleelever tager sagen i egne hænder
Der var stor forventning inden stormødet for elever fra European Film College i søndags.
Invitationen til mødet kom i forbindelse med, at 57 tidligere elever og tre tidligere studerende fra Texas i et brev krævede bestyrelsens afgang. Det skete som konsekvens af mistillid blandt tidligere elever og ansatte til skolens håndtering af krænkelsessager.
Alle tidligere, nuværende og fremtidige elever var inviteret til Zoom-møde søndag 6. juni kl. 14 for at tale om skolens fremtid uden journalister og repræsentanter fra skolen.
En af dem var Jonas Mirza, som er blandt repræsentanterne for den nydannede elevsammenslutning.
”Vi havde et rigtigt godt møde med repræsentanter fra mange årgange med forskellige erfaringer,” siger Jonas Mirza.
”På mødet var der klar enighed om, at bestyrelsen har svigtet. De har ikke været i stand til at skabe de fornødne forandringer eller overhovedet at anerkende de problemer, vi står med. Så vi er blevet enige om, at vi må gøre det for dem!”
Kravet ligger fast
Ifølge Jonas Mirza skal det nye rum og netværk, som blev dannet på mødet, bruges til at skabe konkrete forandringer på skolen.
”Problemerne strækker sig over mange år, hvor ledelseskulturen har fejlet i at håndtere alle slags alvorlige klager. Det er uacceptabelt, så nu tager vi sagen i egne hænder og diskuterer, hvad der skal til for at ændre på kulturen, når nu bestyrelsen ikke vil.”
I første omgang har forsamlingen planlagt endnu et møde på fredag 11. juni. Det præcise klokkeslæt er ikke fastlagt endnu.
Ifølge Jonas Mirza ligger elevgruppens krav om bestyrelsens afgang stadig fast.
”Vi gjorde det helt klart, at eventuel kritik af vores hidtidige kommunikation var mere end velkommen, men ingen talte imod det. Vi mener afgjort stadig, at bestyrelsen skal gå af.”
Elever ind i kredsen
I løbet af omkring tre timer skiftedes deltagerne til at fortælle om deres oplevelser på skolen og diskutere dem.
I den forbindelse drøftede de også skolekredsen, som nedsætter bestyrelsen, og som ud over bestyrelsen lige nu kun består af lokalpolitikeren Johannes Flensted-Jensen.
”Flere på mødet viste stor interesse for at melde sig ind i kredsen. Det er oplagt, at der kommer tidligere elever ind. For det er derigennem, vi direkte kan påvirke skolen og bestyrelsen,” siger Jonas Mirza.
Nicklas Jakobsen, der også er repræsentant for elevgruppen, har fortalt Ekko, at han også selv melder sig ind i skolekredsen.
Nødvendige ændringer
Da elevgruppen bekendtgjorde, at højskolerepræsentanter ikke var velkomne på mødet 6. juni, inviterede midlertidig forstander Klaus Hansen på et dialogmøde med gruppen.
Han inviterede også til et fællesmøde for alle tidligere og nuværende elever, afholdt af skolen.
De to invitationer er endnu ikke besvaret, fortæller Jonas Mirza.
”Det blev ikke bragt op i denne omgang. Vores tillid til højskolens ledelse og bestyrelse eksisterer ikke rigtigt lige nu, men vi vil jo gerne tale med dem. I første omgang har vi et godt forum for os elever, som vi vil koncentrere os om at få mest muligt ud af.”
”Planen er foreløbigt en række møder, så vi for alvor kan få talt ud om, hvad vi har oplevet. Og om de ændringer, som er nødt til at ske, før vi med god samvittighed kan anbefale skolen igen.”
Kommentarer