Google holder hånden over overgrebsmand
At der har hersket en kultur fuld af overgreb i film- og tv-branchen, er i stigende grad blevet tydeligt, siden anklagerne mod Harvey Weinstein for et år siden startede #MeToo-bevægelsen.
Nu skriver den amerikanske avis New York Times, at der også hos internetgiganten Google er store problemer med overgreb og sexchikane.
I en lang artikel er hovedfokus på Andy Rubin, der skabte det populære styresystem Android for Google. Ifølge avisen, hvis kilder er to unavngivne ledere i virksomheden, tvang Rubin en kvindelig ansat til oralsex på et hotelværelse i 2013.
Han forlod virksomheden i 2014 med et gyldent håndtryk på over en halv milliard kroner, som er blevet udbetalt over de fire år.
Andy Rubin blev storrost af den ene af Googles skabere, Larry Page, da han stoppede hos internetgiganten. Til gengæld blev der lagt låg på det angivelige overgreb, som ifølge Googles egen undersøgelse var ”troværdigt”, skriver New York Times.
Ekskonens smædekampagne
Andy Rubin har selv en noget anden forklaring på, hvorfor han pludselig er blevet ansigtet på en omfattende overgrebskultur på Google.
”Historien i New York Times har adskillige unøjagtigheder om min ansættelse hos Google og overdriver min kompensation voldsomt,” udtaler Rubin ifølge avisen.
”Jeg har aldrig tvunget en kvinde til at have sex i et hotelværelse. Disse falske beskyldninger er del af min ekskones smædekampagne i forbindelse med vores skilsmisse og kamp om børnene.”
Men historien har øjensynligt manet til selvransagelse hos Google, der ifølge eget udsagn har oplevet adskillige tilfælde af overgreb og sexchikane.
I en email til medarbejderne skriver Sundar Pichai, erhversleder hos Google, at virksomheden på grund af sexchikane over to år har fyret 48 mennesker, heraf tretten i højerestående stillinger.
Ifølge Pichai har ingen af dem dog modtaget kompensation, skriver mediet CNBC, der er kommet i besiddelse af emailen.
Kommentarer