Klager over britisk filmcensur
Der er delte meninger om den britiske filmcensur. Nogle mener, at aldergrænserne er for lave.
I sidste uge valgte den britiske censurstyrelse BBFC at nægte The Human Centipede II biografdistribution, da man finder, at filmen blander sex og vold på en farlig måde.
Beslutningen har mødt stor kritik, men det er ikke alle, der er enige i kritikken. Faktisk mener flere, at den engelske filmcensur er for slap!
Beslutningen om at give Peter Jacksons The Lovely Bones en tolvårsgrænse affødte således ikke mindre end 24 klager.
Kick-Ass skadelig
”Mange fandt oplevelsen chokerende og rystende,” har styrelsen udtalt til tv-stationen BBC om Jacksons film, hvor en fjortenårig pige bliver voldtaget og myrdet.
BBFC modtog også en del klager over for lav en aldersgrænse på superhelte-action-komedien Kick-Ass. Aldersgrænsen er på femten år og opefter.
Der er ligeledes blevet klaget over lave aldersgrænser på Toy Story 3, Harry Potter og dødsregalierne – del 1 og Disney-filmen Prinsessen og frøen.
2010 et magert år
BBFC har også mulighed for at klippe i en film, når man vurderer, at en scene – uanset alder – er for voldsom. Statistik fra BBFC’s egen hjemmeside viser, at 2010 var et af de år, hvor styrelsen foretog færrest bortcensureringer siden oprettelsen i 1914.
Af 654 biograffilm valgte BBFC at klippe i ni film. Statistikken fortæller ikke noget om film, der – som The Human Centipede II – helt er blevet nægtet biografdistribution.
Det er dog ikke kun censurpolitikken, som BBFC modtager klager over. Klager over støjende biografgæster, høje billetpriser, uforskammede billetkontrollører og komedier, der ifølge biografgæster ikke er sjove, modtager styrelsen også.
Kommentarer