Nyhed
28. nov. 2004 | 19:27

Konference om sprog, litteratur og medier

Mød blandt andre Kim Fupz Aakeson på konferencen Medier - på tværs!, som Dansklærerforeningen og magasinet EKKO afholder den 10. februar 2005.
Af Claus Christensen

Konferencen har inviteret en række gæster, der hver især sætter spot på genrer og fortælleformer i de visuelle medier. Kim Fupz Aakeson indleder dagen med en diskussion om fortællekunsten. Kim Fupz Aakeson er i dag en af vores mest populære fortællere med flere succeser bag sig i bogform og ikke mindst på film. I denne "masterclass" vil han diskutere forholdet mellem litteratur og film og give et konkret indblik i, hvordan han arbejder med konkrete redskaber som pitch, synops og treatment.

Efter formiddagens fællesarrangement er der mulighed for at vælge mellem fire temakurser:

TERKEL I KNIBE - en pædagogisk udfordring!
Onkel Stewart er på druk, Fede Dorit er død, og Silas laver lektier. Til gengæld dukker Stefan Fjeldmark op, instruktøren af storsuccesen Terkel i knibe. Han fortæller om arbejdet med at oversætte radioføljetonen af samme navn til det store lærred og om de pædagogiske muligheder i både musikken og filmen for at diskutere sprog, etiske grænser, forældre- og lærerroller, mobning og kærlighed.
Målgruppe: dansk- og medieundervisere i grundskolen

NÅR LYSTERNE TÆNDES - den korte film
Instruktør og Oscar-vinder Martin Strange-Hansen diskuterer sin afgangsfilm Når lysterne tændes fra 2001, som er inspireret af novellen Min kone forstår mig ikke af Finn Søeborg, med fokus på forskellene mellem filmens og litteraturens sprog, genrer og narrativitet. Kurset vil også handle om brugen af den korte film i danskundervisningen.
Målgruppe: dansk- og medieundervisere i det almene gymnasium og HF

MICHAEL VALEUR - nye muligheder med digitale tekster
Også i de digitale medier er fortællingen blevet et hit. Her afprøves anderledes fortællerpositioner, og begreberne komposition og narrativitet får nye betydninger. Michael Valeur, forfatter, spildesigner og underviser, præsenterer tendenser i feltet mellem spil og kunst. Han diskuterer, hvordan fortælling og medier kan tænkes sammen på nye måder og ser nærmere på de pædagogiske muligheder på feltet.
Målgruppe: dansk- og medieundervisere i erhvervsgymnasiet og -grunduddannelserne

DOKUMENTARFILMEN - fra en dansk synsvinkel
Michael Moore har med Fahrenheit 9/11 og Bowling for Columbine rykket dokumentarfilmen helt ind på Cannes-festivalens bonede gulve. Kurset fokuserer på dokumentargenren på dansk grund og diskuterer de æstetisk og etiske aspekter samt de didaktiske muligheder, som genren lægger op til. En instruktør fra det danske dokumentarmiljø præsenterer egne produktioner.
Målgruppe: dansk- og medieundervisere på lærerseminariet

Tidspunkt
Torsdag den 10. februar 2005 kl. 9.30-16.00

Sted
Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 Kbh. K

Pris
650 kr. inkl. frokost (medlemmer af Dansklærerforeningen, Dansk Film- og Medielærerforening og Medielærerforeningen for Gymnasiet og HF)
750 kr. (alle andre)

Kursusnummer
FB1 2005

Tilmelding
Mail til kursus@dansklf.dk eller skriv/ring til Ditte Nielsen, Dansklærerforeningen, Rathsacksvej 7, 1862 Frederiksberg C, tlf. 3379 0010.
HUSK at angive første og anden prioritet blandt eftermiddagens fire tilbud.

Tilmeldingsfrist
5. januar 2005

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko