Konflikt på Filmskolen
07. feb. 2019 | 11:38

Elev: Kulturminister trækker lovforslag tilbage

Foto | uoplyst
Så idyllisk ser Den Danske Filmskole, der ligger på Holmen i København, ud på en varm sommerdag. Men lige nu river rektoratet og eleverne skolen i hver sin retning.

Kulturministeren vil ifølge elevrepræsentant på Den Danske Filmskole pille lovforslag om overgang til bachelor/kandidat af programmet for at give mere tid til dialogen.

Af Claus Christensen

I tirsdags lavede eleverne på Den Danske Filmskole en happening, hvor de begravede den filmskole, som de er glade for, men som rektoratet har planer om at ændre på en række grundlæggende områder.

Protesten har åbenbart haft en effekt.

Elevrepræsentant Andreas Sandborg meddeler nemlig på den såkaldte Oplysningsgruppes Facebook-side, at kulturminister Mette Bock (LA) i går på et møde er kommet eleverne i møde.

Hidtil har kulturministeren insisteret på, at planen om indførelse af bachelor/kandidat skulle vedtages nu, selv om eleverne har bedt om, at processen får mere tid.

Men i går på et møde med eleverne, Filmskolens rektor og aftagerpanelet foretog ministeren – ifølge elverne – en kovending.

”Hun piller lovforslaget af lovprogrammet og giver dermed mere tid til, at sagen om akkrediteringsformen kan være noget, man finder frem til i en dialog,” skriver Andreas Sandborg på Facebook.

Nedsættelse af studienævn
Elevrepræsentanten oplyser også, at kulturministeren vil nedsætte et studienævn, samt at hun vil rådføre sig grundigere om dimensionering af instruktørlinjerne på skolen.

Ministeriet havde ellers tidligere meldt ud, at skolen ville blive beskåret fra atten instruktørelever hvert andet år til tolv.

Andreas Sandborg tilføjer i sit Facebook-opslag, at det teoretisk er muligt, at Filmskolen bliver akkrediteret som en ikke-indplaceret skole, som eleverne ønsker det.

”Men akkrediteringsstyrelsen har gjort det klart, at en sådan model vil være identisk med professionsbacheloren med den eneste forskel, at man ikke får en titel. Indhold, ramme og så videre vil altså være den samme,” skriver Andreas Sandborg.

Et godt forbillede
Lin Alluna er tidligere elev og har været talsperson for Oplysningsgruppen, der i november 2018 trak sig ud af dialogen med rektor Vinca Wiedemann, da man ikke følte, at rektoren lyttede og lagde kortene på bordet.

”Mette Bock sætter et godt forbillede og viser rektoratet, hvordan man er en god leder. Hun lytter og går ind i en reel dialog, som der har været en ekstremt stor mangel på. Det håber jeg, at rektoratet vil tage til sig, så vi kan komme videre og skabe en god filmskole,” siger Lin Alluna.

”Vi har brug for, at der kommer flere eksperter ind over, så vi kan få den faglighed, som er nødvendig for at skabe en eliteuddannelse. Det har ministeren imødekommet, og vi kunne ikke være gladere,” siger Lin Alluna.

Kulturministeren sidder i møde, men ministeriet oplyser, at Mette Bock vil kommentere udviklingen senere i dag.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko