Lars von Trier-film får problemer i USA
Lars von Trier er som bekendt ikke meget for at flyve.
Af samme grund har instruktøren aldrig været i USA, selv om han har lavet Dogville og Manderlay, der var de første to film i en aldrig fuldendt trilogi om mulighederne land.
Triers biografaktuelle The House That Jack Built – som Ekkos chefredaktør giver fem stjerner – foregår dog også i USA, hvor titlens seriemorder huserer i landets nordvestlige hjørne i 1970’erne.
Lars von Trier er glad for at provokere, men nu er filmen uforvarende kommet i problemer i Guds eget land efter en uautoriseret visning, skriver branchemediet The Hollywood Reporter.
Den amerikanske distributør, IFC Films, har nemlig afholdt en begrænset visning af den barske film i en Director’s Cut-version uden den rette tilladelse.
Det er ikke i trit med de amerikanske censurregler så tæt på premieren af den godkendte version, der står til at komme 14. december, og som var blevet vurderet af censurmyndigheden MPAA.
”Effektiviteten af MPAA-vurderinger afhænger af vores evne til at fastholde amerikanske forældres tillid,” siger censurmyndigheden i en udtalelse til mediet.
”Bliver reglerne ikke overholdt, kan det skabe forvirring blandt forældrene og underminere systemet – derfor kan det føre til sanktioner mod filmens indsender.”
Kan blive udelukket
The House That Jack Built fik i foråret verdenspremiere på Cannes-festivalen, hvor Lars von Trier blev taget til nåde efter Hitler-udtalelserne i 2011, der skabte palaver i den ganske filmverden.
Her forargede instruktøren igen verdenspressen med den blodige historie om Jack, der myrder både kvinder og børn i jagten på det, han selv beskriver som ”det perfekte kunstværk”.
Ifølge branchemediet Variety udvandrede omkring 100 mennesker fra festivalens gallapremiere, da billederne af død, ødelæggelse og generel misantropi blev for voldsomme.
Det skal nu afgøres ved en høring i Classification and Ratings Administration, der administrerer aldersgrænse-censuren for MPAA, om IFC Films skal straffes for forseelsen.
I værste fald kan filmens nuværende R-rating – der indikerer, at børn og unge under sytten skal have en voksen med – blive trukket tilbage, skriver The Hollywood Reporter.
IFC Films kan også risikere, at aldersgrænse-bestemmelser på distributørens andre film bliver udsat, og at selskabet bliver udelukket fra at søge hos MPAA i op til 90 dage.
Kommentarer