Nyhed
12. nov. 2012 | 18:51

Mads Brügger fyret fra Radio24syv

Foto | Søren Solkær Starbird
For få dage siden fortalte Mads Brügger, at han efter successen med Ambassadøren ville give sig i kast med endnu en international dokumentarfilm, med afsæt i den tidligere FN-generalsekretær Dag Hammerskjold. Det projekt får han masser af tid til nu.

Mikael Bertelsen er stadig en del af Radio24syv. Mediekommentator mener, at spændet mellem direktion og kanalchefer har været for stort.

Af Jacob Ludvigsen

Medieverdenen fik i dag et chok, da Mads Brügger meldte ud på sin Facebook, at han var blevet fyret fra sin stilling som kanalchef på Radio24syv.

”Kære alle, jeg er dags dato blevet fyret af radiodirektør Jørgen Ramskov på grund af uoverensstemmelser i ledelsen – også kaldet ’samarbejdsvanskeligheder’,” skriver han og fortsætter:

”Det skal ikke være nogen hemmelig, at der har været uenighed om, hvilken retning Radio24syv skal bevæge sig, og den kurs, jeg har kæmpet for, har tilsyneladende tabt i dag.” 

Hver sit cpr-nummer
Selvom Radio24syv er blevet kritiseret for lave lyttertal og en uegal programflade, kommer fyringen som et lyn fra en klar himmel blot få uger efter, at stationen fejrede sin etårs fødselsdag.

Hvad der præcis ligger bag uoverensstemmelserne, er endnu uvist.

Mads Brügger ønsker ikke at uddybe forløbet over for Ekko, og også direktør Jørgen Ramskov er fåmælt.

”Der er ikke så meget at sige. Det er nogle samarbejdsproblemer, og dem skal man have lov til at diskutere sammen uden at stå frem i pressen. Vi har en fælles forståelse af, hvad der er foregået. Men 24syv kommer ikke til at ændre sig, fordi Mads Brügger er smuttet.”

Skal du ud og finde en afløser?

”Ja, det skal jeg da på et eller andet tidspunkt. Men én ting ad gangen.” 

Bertelsen stadig kanalchef
Er Mikael Bertelsen stadig en del af Radio24syv?

”Han er stadig en del af Radio24syv med titel af kanalchef.”

Man kunne jo ellers have forventet, at de gik sammen?

”Det vil jeg ikke kommentere på. De har jo hver deres cpr-nummer og har jo hele tiden lavet ting hver for sig også. De blev ansat sammen og arbejder rigtigt godt sammen, men Mikael træffer sine egne beslutninger og er stadig kanalchef.” 

Spænd mellem chefer og direktion
Lasse Jensen, vært på P1’s mediemagasin Mennesker & medier, har fulgt Radio24syvs udvikling tæt. Og han er ikke overrasket over fyringen.

”Allerede da de blev udnævnt, skrev jeg en kommentar, hvor jeg forudså, at denne her konflikt kunne komme,” siger han.

”På den ene side har du direktionen med Jørgen Ramskov og Suzanne Moll, som er forholdsvis traditionelle journalister. Og på den anden side har du kanalcheferne Brügger og Bertelsen, som er alt andet end mainstream. Der er simpelthen et spænd, som jeg havde svært ved at se kunne holde.” 

Kanalen allerede mere mainstream
Lasse Jensen peger på, at det var et dristigt valg overhovedet at ansætte den skæve duo.

”Brügger og Bertelsen har opbygget en betydelig og fortjent succes med smalle programmer på en smal tv-kanal. De har aldrig haft store seertal, så det var som at bede nogle meget eksperimenterende musikere om pludselig at lave hits. Og der har mange nok overset, at de ikke var garanter for en bredere succes, men mere for kunstnerisk fornyelse,” siger han.

Er Brügger og Bertelsens tilgang simpelthen uforenelig med forventningen om en vis lytterskare på kanalen?

”Hvis man laver radio for 90 millioner kroner hvert år i otte år, så er der en naturlig forventning om, at det skal nå bredere ud, end Radio24syv gør i dag.”

”Det er svært på så kort tid, men nok også umuligt, hvis linjen er eksperimenterende og mærkelig. Radio24syvs formål er at skabe konkurrence, ikke at være smal og eksperimenterende. Og faktisk er kanalen jo allerede blevet mere mainstream, end den var i starten.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko