Nyd smagen af menneskekød i biffen
Filmfolk har forsøgt at få publikum til at bruge alle sanserne næsten lige siden filmens fødsel i slutningen af det 19. århundrede.
Smell-O-Vision havde i 60’erne ikke den store succes med at tilføje dufte til filmoplevelsen, mens den spritnye teknologi 4DX byder på både dufte, bevægende stole og luftforandringer i biografen.
I Cinemateket kan man i juni få en smagfuld filmoplevelse, når der for tredje gang afholdes Edible Cinema.
Konceptet går ud på, at man som publikum til en film får serveret en velkomstdrink efterfulgt af en bakke indeholdende æsker med forskellige smagsindtryk. Undervejs i filmen får man så besked på at åbne de forskellige æsker i udvalgte scener, som får en ekstra dimension gennem smag og lugt.
Cinemateket lover en filmisk rusketur for sanserne med udgangspunkt i Jean-Pierre Jeunet og Marc Caros sorte komedie Delicatessen fra 1991.
Filmen foregår i et postapokalyptisk samfund, hvor mad er en mangelvare og bruges som valuta. Derfor tager udlejeren i en boligejendom drastiske skridt, hvis hans lejere kommer bagud med betalingen: kannibalisme!
Grænseoverskridende filmsjov
Edible Cinema er af magasinet Time Out blevet kaldt ”det ultimative ægteskab mellem mad og film”.
Konceptet er udviklet af eventdesigneren Polly Betton, og der er rigeligt at lege med under visningen af Delicatessen, hvor handling, stemning og miljø er til den meget outrerede side.
Det kan næsten kun blive en grænseoverskridende sjov oplevelse, som man ikke får særligt ofte i danske biografer.
Billetter til Edible Cinema er blevet frigivet, så det gælder om hurtigt at sikre sig pladser til arrangementet, der kan opleves 12.-14. juni og normalt bliver hurtigt udsolgt.
Kommentarer