Nyhed
12. mar. 2012 | 05:21

Musikvideoen er modnet til kunstform

Foto | Good Boy! Creative
Every Minute Alone

Folkene bag Good Boy! Creative gæstede Kulturen på News for at fortælle om deres bidrag til Ekkos musikvideo-dvd.

Af Claus Christensen

Ekko slår i det nye nummer et slag for musikvideoen med udgivelsen af tyve af verdens bedste musikvideoer gennem de seneste femten år. Og det er et slag, som giver genlyd i andre medier.

I onsdags var Michael Vogt og Thomas A fra kunstnerkollektivet Good Boy! Creative i Kulturen på News, der med Stéphanie Surrugue som vært sender kulturnyheder mandag til torsdag kl. 20-20.30.

Good Boy! Creative bidrager til Ekkos dvd med videoen til WhoMadeWhos Keep Me In My Plane. I videoen, der er optaget i faste, symmetriske indstillinger, er forsanger Tomas Høffding manden, der har alt og har prøvet alt, men ikke føler noget som helst.

Den moderne mands trængsler
”Vi har været unge og er vokset op i en tid – før finanskrisen – hvor det gik ekstremt godt i det her samfund,” sagde Michael Vogt i indslaget, som kan ses på TV 2’s hjemmeside.

”Men det betød ikke, at folk blev gladere og mere overskudsagtige. Nej, tværtimod har der været en tendens til, at folk gik mere og mere op i petitesser og blev grådige og ømskindede,” forklarede Vogt.

Den moderne mands trængsler er det tema, som Good Boy! Creatives musikvideoer kredser om. Det gælder også kollektivets video til WhoMadeWhos Every Minute Alone, hvor vi ser en række grædende mænd, som søger trøst i en AA-agtig mandegruppe.

”Vi kan helt klart genkende os selv i de videoer, vi laver,” indrømmede Thomas A. ”Og så kan det godt være, at vi lige tager den et skridt længere ud i den her video, men der er masser af elementer, som vi tager fra vores eget liv.”

Ingen vand på trommeskindet

Musikvideoen er blevet modnet gennem de senere år.

Tidligere hyrede pladeselskabet typisk en instruktør til at lave en video, som fik musikeren til at fremstå larger than life. Videoen skulle sælge plader. I dag, hvor tv-stationerne har mistet interessen for videoerne, er der oftere tale om et partnerskab mellem musiker og instruktør.

”I starten skulle vi overtale folk til, at det ikke ville blive en af de her reklamer med vand på trommeskindet og folk, der ser lækre ud,” forklarede Vogt og tilføjede, at det i dag er blevet nemmere.

Værdiudsagn
”Vi repræsenterer en kunstnerisk stil, og så er der artister, som vælger os med alt, hvad det indebærer – frem for et bestillingsarbejde.”

”Musikvideoen er blevet en form for value statement. Når musikeren vælger en musikvideoinstruktør, så siger det også meget om deres smag. Det fortæller noget om, hvilken subkultur artisten selv er en del af, og hvad de selv har af holdninger, meninger og smag. Det er blevet en form for fingeraftryk,” sagde Michael Vogt.

 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko