Nyhed
24. sep. 2020 | 20:31

Nyt Ekko med tema om James Bond

Foto | Adam Berry
En drillesyg Daniel Craig indtager forsiden af det nye nummer, hvor spionlegenden James Bond bliver vendt på vrangen og udforsket i et stort tema.

Læs alt om 007 i magasinet, hvor Thomas Vinterberg fortæller om livet og døden, vi følger tilblivelsen af Kim Wall-serien og foreslår en løsning på gåderne i Tenet.

Af Nicki Bruun og Marcus Uhre

Det var en katastrofe for biografer verden over, da Bond-filmen No Time to Die blev udskudt kort inden premieren i april.

Men den 12. november er James Bond endnu engang klar til at redde verden. Med Daniel Craig på forsiden byder det nye Ekko #86 på et 37 sider stort tema, der kommer hele vejen rundt om Agent 007.

Oliver Stilling tegner med hjælp fra Bond-skuespilleren Jesper Christensen et portræt af den engelske stjerne, der siden 2006 med fysik og sårbarhed har gjort Bond til et menneske af kød og blod.

”Det var så torskedumt. Jeg havde nær tabt en sikker Bond-rolle på gulvet,” siger David Dencik.

Danskeren har en mystikomgærdet rolle i No Time to Die og fortæller om de ekstravagante forhold under produktionen af en af verdens største filmserier.

I temaet ser vi også på spionens fætre og kusiner i de kulørte parodier og spøjse spinoffs, mens Ida Rud tager et opgør med den misogyne agents hang til overgreb på kvinder med sexistiske navne.

Og så kan du inden premieren på den 25. officielle Bond-film læse Ekkos definitive rangering af de foregående 24 film!

Køb abonnement og vælg mellem to biografbilletter, halv pris på tolv kvalitetsfilm eller fem film hos Blockbuster.

Liv og død
En af årets mest ventede film har fået premiere herhjemme: Thomas Vinterbergs alkoholindsvøbte drama Druk.

Forventningerne har været store til filmen med Mads Mikkelsen som fordrukken gymnasielærer, men de bliver ifølge Ekkos chefredaktør mere end indfriet.

”Thomas Vinterberg har skabt en ny klassiker i dansk film,” skriver Claus Christensen i sin seksstjernede anmeldelse, der åbner den femten sider lange anmeldersektion i det nye nummer.

Her er også et stort og åbenhjertigt interview med instruktøren. Han reflekterer over den ufornuft, der enten kan føre til et revitaliseret liv eller ende i pludselig død.

Liv og død er også på spil i Tobias Lindholms Efterforskningen, som handler om opklaringen af mordet på den svenske journalist Kim Wall.

Vi besøgte som eneste medie optagelserne af tv-serien, som får premiere 28. september på TV 2. Lindholm lukker læseren ind i sit arbejdsværksted og beretter om, hvorfor han efter nogen tøven lod sig overtale til at lave serien.

Favntag med det frygtelige
På verdensplan var Christopher Nolans hjernevridende action-blockbuster Tenet udset som filmen, der skulle redde biograferne.

Vi har sendt vor Nolan-ekspert i flæsket på årets mindfuck af en film for at finde svar på gåderne.

Årets seriesensation hedder I May Destroy You. Den er skabt af engelske Michaela Coel, der har brugt sin egen traumatiske voldtægt som afsæt for en historie om overgreb og samtykke.

”Hvis jeg ikke havde forsøgt at finde en mening i det meningsløse, var jeg endt dybt ulykkelig,” siger serieskaberen, der har fundet ro og visdom i sin favntag med det frygtelige.

Christina Rosendahl har bevæget sig fra en voldelig barndom i provinsen og ind midt på scenen af dansk film som instruktør og politisk ildsjæl.

Vi tegner et portræt af kvinden, der er aktuel med Vores mand i Amerika og som forkvinde for Danske Filminstruktører har slået et slag for ligestilling i dansk film – men ikke undgået knubs på sin vej mod toppen.

Mads Mikkelsen slået
Også den norske konsulent på Det Danske Filminstitut, Silje Riise Næss, har været i vælten på grund af sine udmeldinger om at fordele støtten mellem mænd og kvinder.

Hun fortæller i magasinet, at hun ikke kan se noget interessant i Gaspar Noés pop-lækre dæmoni i Irréversible, mens hun efterlyser filmbranchens svar på Sara Omar.

Vi har lavet en stor undersøgelse af, hvilke danske skuespillere, der har solgt bedst i de første tyve år af det 21. århundrede.

Det er interessant læsning, for den umiddelbare favorit Mads Mikkelsen må se sig slået af en god kollega, mens tredjepladsen er en stor overraskelse.

Det vil til gengæld næppe komme bag på mange, at kvindelige skuespillere gennem filmhistorien er blevet sat til at spille mødre til næsten jævnaldrende mænd. Vi har samlet de ti mest groteske eksempler.

Skræmmende aktuelt
I ghettoens labyrintiske udendørskorridorer er René Fredensborg taget ud for at mødes med duoen bag den danske actionfilm Shorta.

”Det er skræmmende, hvor aktuel filmen er endt med at være,” siger Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid, der fik idéen til historien om et politimord inden drabet på George Floyd.

Sagen om George Floyd har fået stor betydning for det amerikanske samfund.

Efter Black Lives Matter-protester er to voldsomt populære tv-serier om politiets arbejde blevet taget af skærmen. Ifølge eksperter var Cops og Live PD kraftigt medvirkende til at skabe den voldsomme politibrutalitet, skriver Samina Yasmin Jakobsen.

Ridley Scott er brutalt ærlig, når han fortæller, at danske Amanda Collin fik hovedrollen i Raised by Wolves takket være hendes lighed med androgyne David Bowie.

Og så lægger sci-fi-legenden ikke fingrene imellem over for dem, der kritiserer hans tv-serie: ”Fuck off,” lyder svaret!

Trailer: No Time to Die

Kommentarer

Ekko #86

Stort tema om James Bond i det nye nummer af Ekko.

Få to gratis biografbilletter, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko