Filmtalenter vender hjem til København
En af de store fordele ved at gå på Den Danske Filmskole er det store netværk, man får i løbet af de fire studieår på skolen. Her knyttes kontakter og indgås samarbejder, der for manges vedkommende fortsætter videre i karrieren.
Det kan være sværere, hvis man har gået på en filmskole i udlandet og efter uddannelsen vender hjem til andedammen.
”Jeg har måttet gå til mange af de fester, man ikke rigtigt gider gå til, så jeg havde nogle lydmænd at ringe til,” sagde Ekko Shortlist-instruktøren Maj-Britt La Cour, som har gået på National Film and Television School i England.
Frem for at gå til andres fester har instruktøren J. Sivert Lendorph Christensen og manuskriptforfatteren Benjamin Dujardin taget sagen i egen hånd. De har slået sig sammen med den fremstormende producer og Super16-formand Caroline Steenberg Dam, og i aften kl. 19 i Vester Vov Vov i København holder trekløveret premiere på deres afgangsfilm fra London Film School.
En forandret by
Filmen hedder Uffe ligesom hovedpersonen, en excentrisk mand, der har omdannet sin lejlighed til et frodigt planteparadis. De yngre beboere i opgangen er dog knapt så begejstret for Uffe, der både ryger, drikker, spreder affald og spiller høj musik.
”Jeg er femtegenerationskøbenhavner, men efter at have været i London nogle år, er jeg kommet hjem til en forandret by. De mennesker, der plejede at bo ved siden af mig, er væk. Lejlighederne er blevet købt af forældrene til unge mennesker, som har malet alt i lyse farver,” siger instruktøren J. Sivert Lendorph Christensen i filmens pressemateriale og fortsætter:
”Filmen handler for mig om konsekvenserne ved gentrificering. Den handler om at høre til og om, hvordan kulturel udvikling efterlader et aftryk på lokalmiljøet, på godt og ondt.”
Kompakt historie
De stilbevidste filmskabere sammenvæver med Uffe så forskellige genrer som socialrealisme, komedie og science fiction, ja, der bliver sågar plads til et drab.
”Det er ret meget at klemme ind i en tyve minutters sammenhængende fortælling og forudsætter en omhyggelig balanceakt. Det er altafgørende, at historien stimulerer hjernen, samtidig med at den rammer publikum i maven,” siger manuskriptforfatteren Benjamin Dujardin.
Om det lykkes, kan du se i aften kl. 19 i Vester Vov Vov. Adgangen er gratis.
Kommentarer