Nyhed
03. maj 2019 | 13:48

Radio24syv får kastet en redningskrans

Foto | Finn Årup Nielsen
Radio24syv har siden starten i 2011 haft til huse på Vester Farimagsgade i København, og nu er der håb om, at radiostationen vil kunne leve videre i fremtiden.

Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at oprette en digital radiokanal for 70 millioner kroner om året. Tv-dokumentarer og dramaserier skal betale noget af gildet.

Af Nicki Bruun

Da nuværende direktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, den anden dag meldte sin afgang ved næste sendeudbud, udtrykte han optimisme i forhold til radiokanalens overlevelse.

Han har måske haft øret på vandrøret.

I dag har kulturminister Mette Bock meddelt, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti er blevet enige om at oprette en digital radiokanal, der for 70 millioner kroner om året skal lave kulturdækning og satire.

Dermed er der blevet kastet en redningskrans til Radio24syv, hvis ejere har afvist at byde på sendetilladelsen til FM4-båndet ved næste udbud. DF har fået igennem, at 70 procent af den radiostation skal ligge 110 kilometer fra København, og det fik Berlingske Media og People Group, der ejer Radio24syv, til at springe fra.

Men der er ikke geografiske krav bundet op på den digitale kanal.

”De må være lige præcis dér, hvor ejerne ønsker de skal være,” udtaler Mette Bock, som dog ikke tror, at de fire års økonomisk støtte vil sikre den nye kanal.

”Det er en meget kort indkøringsperiode, hvis man forestiller sig, at man skal være fuldstændigt selvbærende. Men det kan være en mulighed for, at et foretagende, som ønsker at komme i gang med det her, får en rigtigt god startplatform at gå i gang på. Hvad der så skal ske efter de fire år, det ved vi jo ikke endnu," siger Mette Bock til Mediawatch.

På Radio24syv er glæden til gengæld til at tage at føle på.

”Politik er jo også at bøje sig for folkets vilje og udvide en lydhørhed. Det er en sejr for sund fornuft,” siger programchef Mads Brügger til Politiken.

Tager penge fra drama og dokumentar
Ligesom med FM4-kanalen bliver den digitale kanal sendt i udbud, så alle kan byde på den.

Det ligger lige for, at Radio24syv nu skal køre videre, men ejergruppen vil endnu ikke tage endelig stilling.

”Når vi ser på det konkrete, vil jeg sige, at det er absolut interessant, men vi skal have set bekendtgørelsen igennem og udbudsmaterialet, før vi kan sige, om vi søger," siger Anders Krab-Johansen, formand for Radio24syv og koncernchef i Berlingske Media, til Mediawatch.

De 70 millioner, som den nye kanal får i støtte, er dog noget mindre end de omkring 90 millioner, der er givet i årligt tilskud til Radio24syv.

60 millioner er blevet fundet ved at halvere en ny digital radiokanal med fokus på kultur og klassisk musik, som regeringen og Dansk Folkeparti var blevet enige om i medieforliget.

De sidste ti millioner bliver taget fra Public Service-puljen, der blev næsten tredoblet i det nye medieforlig til at indeholde 101 millioner kroner om året.

Det er i den pulje, danske indholdsproducenter kan ansøge om støtte til tv-drama og tv-dokumentar. DR kan ikke søge i puljen, men mange TV 2-programmer får op til 50 procent finansiering på den måde, mens også Per Flys kommende HBO Nordic-serie Erobreren har fået støtte i den pulje.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko