Nyhed
28. mar. 2019 | 11:14 - Opdateret 28. mar. 2019 | 11:31

Radio24syv lukker og slukker – måske!

Foto | Radio24syv
Radio24syv blev i 2010 grundlagt i forbindelse med medieforliget indgået af VK-regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Radiokanalen gik i luften 1. november 2011, men nu ser fremtiden kritisk ud.

PeopleGroup søger ikke om forlængelse af sendetilladelsen, men lægger samtidig pres på politikerne og håber, at et Folketingsvalg vil ændre det politiske flertal.

Af Claus Christensen

Flere ugers heftig debat i medierne om Radio24syvs fremtid har i dag nået sit højdepunkt.

Berlingske Media og PeopleGroup, der tilsammen ejer Radio24syv, meddeler, at man ikke agter at søge om en forlængelse af sendetilladelsen, når den udløber i oktober.

”Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at radiokanalens hovedredaktion skal være lokaliseret mindst 110 kilometer fra København. Naturligvis kan man drive radio fra Aarhus eller en anden by i provinsen, men det bliver ikke Radio24syv,” skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Radio24syv er drevet fra København, og Berlingske Media ville skulle begynde forfra i en by, hvor vi ikke har vores base. Det ville blive dyrere og dårligere.”

Jern i ilden
Radio24syv kom til verden for otte år siden og har i dag 1,1 millioner lyttere om ugen.

Den har med Mikael Bertelsen og Mads Brügger som programchefer stået for en personlig, uhøjtidelig og indimellem pågående kulturformidling med en række originale koncepter.

Satireprogrammet Den Korte Radioavis med Frederik Cilius og Rasmus Bruun har været et kanalens mest populære og kontroversielle programmer.

Debatten om radiokanalens fremtid tog for alvor fat for en uge siden, da regeringen og Dansk Folkeparti besluttede, at 70 procent af de redaktionelle medarbejdere skulle placeres mindst 110 kilometer fra Københavns centrum.

”Radio24syv er bygget op omkring markante værter – værter, der som regel er freelance-tilknyttede og har mange andre jern i ilden. Det er radioens dna,” siger PeopleGroup ifølge Ritzau.

Disse værter mener man åbenbart ikke at kunne finde i provinsen, og det samme gælder for stationens gæster.

”Radio24syvs programmer er baseret på, at vi kan få politikere og eksperter til at møde op i vores studie,” lyder det.

Sover med støvlerne på
Den overraskende udmelding kan dog også ses som et forsøg på at lægge pres på politikerne.

”Efter at danskerne har investeret 800 millioner kroner i denne succes, er det svært at forstå, at et politisk flertal nu har valgt at designe det nye udbud, så det på forhånd er givet, at Radio24syv ikke kan fortsætte i sin nuværende form. Det er uforståeligt og beklageligt,” siger Connie Hedegaard, der er bestyrelsesformand for Berlingske Media.

Og ifølge Ritzau håber radiokanalen på, at et folketingsvalg vil ændre det politiske flertal.

”Vi ønsker kun at fortsætte Radio24syv, så vi vil sove med støvlerne på. Men indtil videre må vi altså strække våben og acceptere, at Dansk Folkeparti har vundet kampen og reelt umuliggjort vores fortsatte virke,” skriver PeopleGroup.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko