Scarlett kalder kritikerforening sexistisk
Kritikersammenslutningen Hollywood Foreign Press Association (HFPA) har den seneste tid været i gevaldigt modvind.
Lige før årets Golden Globe-uddeling – som afholdes af HFPA – blev foreningen beskyldt for korruption og kritiseret for ikke at have nogen sorte medlemmer.
Siden er flere af filmbranchens magtfulde skikkelser gået ud med kritik af foreningen, der består af 87 journalister fra hele verden, som med hovedsæde i Los Angeles skriver om filmens verden.
Netflix-chef Ted Sarandos sagde i weekenden, at streamingtjenesten stopper samarbejdet med HFPA, indtil der er sket drastiske forbedringer med organisationen. Samme melding er kommet fra en anden streaminggigant, Amazon, mens WarnerMedia mandag meldte sig ind i boykot-koret.
Scarlett Johansson har opfordret aktører i filmbranchen til at tage afstand fra HFPA.
”Før i tiden har jeg som skuespiller fået sexistiske spørgsmål og bemærkninger fra bestemte HFPA-medlemmer, der var på grænsen til sexchikane. Netop derfor har jeg i mange år nægtet at deltage i deres pressekonferencer,” siger den 36-årige skuespiller til branchemediet Variety.
”Med mindre der sker fundamentale forandringer i organisationen, er det på tide at tage afstand fra HFPA og fokusere på vigtigheden af sammenhold i vores fagforeninger og filmbranchen i det hele taget.”
”Black Lives Matter er en hadbevægelse”
36-årige Scarlett Johansson brød som ganske ung igennem over for Bill Murray i Lost in Translation fra 2003.
Siden har skuespilleren – som har en dansk far – vist sig som en modig skuespiller med kontroversielle roller i film som Vicky Cristina Barcelona, Under the Skin og Ghost in the Shell. Hun er især blevet en kæmpe stjerne takket være sin rolle som superhelten Black Widow i Marvels populære filmserie.
HFPA har ikke svaret på Scarlett Johanssons kritik, men kritikerforeningen – som tæller den danske Hollywood-korrespondent Tina Jøhnk Christensen blandt sine medlemmer – har den seneste tid arbejdet på at leve op til branchens krav om forbedring.
I fredags offentliggjorde HFPA på sin hjemmeside en plan for, hvordan man vil gribe forandringerne an. Det tæller blandt andet at øge antallet af medlemmer med 50 procent over de næste atten måneder.
Men sideløbende er der opstået nye problemer, som ikke har gjort foreningens nuværende stjerne større. I april kom det frem, at den tidligere HFPA-formand Phil Berk i en e-mail til andre medlemmer havde kaldt Black Lives Matter for ”en hadbevægelse”.
Berk blev efterfølgende smidt ud af HFPA, men sammenslutningen kæmper stadig for at vinde tilliden i Hollywood tilbage.
Kommentarer