Stjerneskud og seriemord i nyt Ekko
”Måske er det perfekte mord identisk med det perfekte kunstværk?” spørger Peter Schepelern i det nye nummer af Filmmagasinet Ekko.
Han har som en af de få set Lars von Triers nyeste film og trækker tråde mellem de to seriemordere, der flankerer Triers filmkarriere – fra Forbrydelsens element til The House That Jack Built.
Artiklen er en del af magasinets tema om forbrydelse og straf, hvor vi også undersøger amerikanernes kærlighedsforhold til våben, mens instruktør Katrine Wiedemann går i clinch med krimigenrens blodige afstumpethed og kritiker Bo Tao Michaëlis skriver en nekrolog over Nordic Noir.
Carsten Jensen har set den biografaktuelle Utøya 22. juli, som han udråber til den mest rystende film, han nogensinde har set. Han sammenligner filmen med gyseren A Quiet Place og fremhæver, at Utøya ikke bare er et norsk traume, men en frygt for ondskab over hele verden.
Filmkrig i provinsen
Alba August kommer fra en hæderkronet filmfamilie. Men med hovedrollen i Netflix-serien The Rain og senere på året som Astrid Lindgren i Unge Astrid slår hun fast, at hun er meget mere end Bille og Pernillas datter.
Som det første danske medie sætter vi fokus på årets stjerneskud, der går et stort 2018 i møde.
Rudi Køhnke brød igennem i 2006 med hovedrollen i Fidibus og blev kåret som Danmarks lækreste mand af et modemagasin. Men pludselig forsvandt han. Et årti senere er han tilbage og fortæller som optakt til DR3-serien Rudi er bange hudløst om sin kamp mod angsten.
René Fredensborg er rejst til Vejle, hvor byens første spillefilm er endt i bitter strid mellem instruktør og producere.
Hvad der skulle have været starten på en ny filmby i det jyske, er endt i en tragikomisk konflikt mellem købmænd og kunstnere, hvor ingen detalje synes at være for lille til en tvist.
”Jeg måtte ikke fjerne en dårlig scene, fordi der stod en panini-toaster i baggrunden,” siger instruktøren om et af de mange trakasserier.
Tosset totalteater
Det siges, at virkeligheden altid overgår fantasien. Men det prøver Mads Brügger at modbevise i sin første fiktionsfilm, Sankt Bernhard Syndikatet.
Her har instruktøren sendt Den Korte Radioavis-makkerparret Frederik Cilius (bedre kendt som manden i Kirsten Birgit) og Rasmus Bruun til Kina for at spille to mænd, som vil gøre sanktbernhardshunden – eller Vestens panda, som de kalder den – populær på det kinesiske marked.
Hvad er meningen med det tossede totalteater, spørger vi de tre mænd.
Vi rejser også ud over landets grænser, når vi besøger optagelserne af anden sæson af The Handmaid’s Tale, hvor hovedrolleindehaver Elisabeth Moss og serieskaber Bruce Miller siger: ”Vi er del af en modstandsbevægelse.”
Og så tager vi på verdensomrejse med Wes Andersons film. Den kultelskede instruktør er tidligere blevet kritiseret for at kaste et stereotypt blik på fremmede kulturer, og nu sker det igen med animationsfilmen Isle of Dogs, hvor Japan står for tur. Er der noget om snakken?
Ekko #78 er på gaden den 9. maj i velassorterede kiosker og biografer i hele landet. Magasinet kan også købes fra Ekkos hjemmeside.
Kommentarer