Nyhed
15. juni 2018 | 11:24

Susanne Bier får vigtig rolle i Oscar-akademiet

Foto | AMPAS
En glad Susanne Bier modtog i 2011 en af de eftertragtede Oscar-statuetter, da Hævnen vandt prisen for bedste ikke-engelsksprogede film.

Den danske instruktør har vundet en afstemning og bliver optaget i bestyrelsen for organisationen, som står for verdens vigtigste prisuddeling.

Af Nicki Bruun

Susanne Bier er på vej med den postapokalyptiske Netflix-film Bird Box, som har Sandra Bullock i hovedrollen og er skrevet af forfatteren bag Arrival.

Den kan forhåbentlig blive et comeback til filmverdenen for instruktøren, der ikke havde videre succes med Serena fra 2014.

Men allerede inden filmens premiere er Susanne Bier i vælten. Hun er blevet valgt som medlem af det såkaldte Board of Governors i Oscar-akademiet.

Det er en slags bestyrelse i Oscar-akademiet, der blandt andet har til opgave at udpege den strategiske vision, sikre økonomien og diskutere regelændringer i organisationen.

Ifølge branchemediet The Hollywood Reporter vandt Susanne Bier en afstemning om at blive repræsentant for instruktørerne over kollegerne Haifaa Al-Mansour, John Badham og Shawn Levy.

Det har været et mål for Akademiet at opnå større diversitet i sin medlems- og ledergruppe, skriver The Hollywood Reporter. Med Susanne Bier er der på nuværende tidspunkt 21 kvinder ud af 51 personer i Board of Governors.

Præsident under anklage
Susanne Bier har gode erfaringer med Oscar-akademiet. Hævnen vandt i 2011 en Oscar for bedste ikke-engelsksprogede film.

Prominente navne som Tom Hanks og Michael Mann har tidligere været med i Board of Governors, som tæller fagpersoner fra sytten forskellige dele af filmbranchen.

Medlemmer bliver valgt for en treårig periode og kan højst sidde i tre perioder. Oscar-akademiet er ligesom store dele af filmbranchen blevet ramt af #MeToo- og Time’s Up-bevægelserne.

Harvey Weinstein blev smidt ud som medlem Oscar-akademiet bare ti dage efter, at anklager om hans overgreb dukkede op i New York Times.

Akademiets præsident John Bailey, der har fotograferet Groundhog Day, blev i marts anklaget for sexchikane af en række kvinder. Sagen blev undersøgt, men Board of Governors besluttede ved et møde, at sagen ikke skulle efterforskes nærmere.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko