Verdenspremiere: The Swedish Theory of Love
Skandinaviens samfundsmodel roses overalt i verden for at være en ideel model for det moderne demokrati og et samfund med lykkelige mennesker.
Og så sent som i sidste uge var de demokratiske præsidentkandidater Hillary Clinton og Bernie Sanders fulde af begejstring for Danmark og den skandinaviske model under en debat i det Demokratiske Parti.
Men er vi nu også verdens smørhul?
Den svenske instruktør Erik Gandini går i The Swedish Theory of Love kritisk til værks i sin film om Skandinavien, som har verdenspremiere 10. november på Cph:Dox.
Ekko er vært for verdenspremieren, hvor vi efter visningen interviewer Erik Gandini og sociologen Roland Paulsen og lægger op til debat.
Sædbank og unge i en skov
I The Swedish Theory of Love finder Erik Gandini et autentisk manifest fra 1970’erne, som er forfattet af den politiske elite.
Manifestet fortæller, at det gode, lykkelige liv er et individualistisk liv – i frihed fra alle andre.
Men spørgsmålet er, om individualismen i virkeligheden har isoleret os fra hinanden i de nordiske lande. Det giver Erik Gandini sig til at undersøge – med et glimt i øjet. Han besøger både en sædbank og nogle unge mennesker, der er flyttet ud i skoven for at finde hinanden.
Gandini regnes for en af Sveriges helt store dokumentarinstruktører. I gennembrudsfilmen Videocracy fra 2009 beskriver han, hvordan Berlusconi ved hjælp af tv og medier forvandlede Italien til sit eget imperium.
Læs mere om The Swedish Theory of Love og køb billetter til film og debat her.
Kommentarer