Freya Bjørnlund
Freya studerer journalistik på Syddansk Universitet og har en bachelorgrad i Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet. Før universitetet gik hun på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, hvor hun primært beskæftigede sig med manuskriptskrivning. Hun har været tilknyttet Ekko siden oktober 2012 og har bidraget med nyheder, portrætter, reportager og anmeldelser. I en periode har hun også fungeret som assisterende redaktør.
Michael Bo
Kulturjournalist på Politiken siden 1994, hvor han har skrevet om klassisk musik, men først og fremmest film. Har interviewet gud og hver mand i den danske og internationale filmbranche – fra Jørgen Leth til Julia Roberts – og så er han ekspert i sydkoreansk film. En del af den faste anmelderstab på Ekko. Han er også foredragsholder, og så har han siddet i juryen ved den københavnske Gay & Lesbian Film Festival.
Rasmus Brendstrup
Programredaktør på Cinemateket, cand.mag. i Moderne Kultur & Kulturformidling og tidligere medredaktør på magasinerne Kulturo, Kosmorama og Filmmagasinet Mifune, der i 2007 fusionerede med Ekko. Rasmus har flere gange rapporteret hjem til Ekko fra filmfestivalen i Venedig, men har også skrevet flere essays til magasinet, og så er han fast mand på anmelderholdet.
Lars Bukdahl
Som litteraturkritiker i Weekendavisen og redaktør af lyriktidsskriftet Hvedekorn kæmper han en brav kamp for de smalle og skæve bøger. Han er cand.phil i Litteraturvidenskab, hvor han skrev speciale om Charles Dickens under titlen Esker Esker, romanroman. Han har udgivet flere digtsamlinger, og siden 1993 har han sammen med gymnasiekammeraten Jens Blendstrup optrådt med showet Litterær hypnose. Og så er han en fast anmelder i Ekko.
Henrik Dahl
Allestedsnærværende sociolog og samfundsdebattør, der har bidraget til Ekko med adskillige essays. Han er uddannet cand.scient.soc og har skrevet Hvis din nabo var en bil, der sætter livsstil og hverdagskultur under lup og introducerede Minerva-modellen. Men bibliografien tæller også Den kronologiske uskyld, Borgerlige ord efter revolutionen og senest Spildte kræfter om venstrefløjens forlis i 00’erne. Men han har også studeret film i USA, hvilket blandt andet har udmøntet sig i et kritisk artikel om dansk kunstfilm i Ekko.
Patricia Danaher
Ekkos kvinde i Hollywood. Arbejdede i mange år som politisk reporter i hjemlandet Irland. I dag bosat i Los Angeles, hvor hun skriver freelance for adskillige britiske og irske aviser og magasiner – om film, rejser, kultur og underholdning. Hun har arbejdet som radio-journalist og været bosat både i Japan og Argentina, og så er hun medlem af Hollywood Foreign Press Association, der giver ubeskåret adgang til de stjerneinterviews, hun skriver til Ekko.
Leslie Felperin
International filmkritiker. Hun er født i USA, men studerede engelsk litteratur ved universitetet i Glasgow 1984-88 og er i dag bosiddende i England. Hun anmelder fast og ofte fra diverse filmfestivaler for det amerikanske branchemagasin Variety, men skriver også freelance for aviser og magasiner som The Guardian, Sight & Sound og ikke mindst Ekko, hvor hun er fast tilknyttet som anmelder.
René Fredensborg
Ekkos gonzo-skribent blev uddannet som journalist i 2001. Har siden været ansat på DR2-programmet Den halve sandhed, Urban og Nyhedsavisen. Han er tidligere rockanmelder, og i 2011 udgav han rockromanen Hønsehunde. I dag vært på Radio24syv og freelanceskribent. Arbejder også på dokumentaren System A om det danske dagpenge-system. Mødet med den danske filmbranche blev i 2011 til Ekko-artiklen Frygt og lede i Avedøre og omegn, der vakte heftig debat. Det samme gjorde hans artikel om filmpressens luderture i #43.
Torben Grodal
Blev i 1994 Danmarks første professor i Filmvidenskab ved Københavns Universitet med afhandlingen Moving Pictures: A New Theory of Film Genres, Feelings, and Cognition, hvor han beskriver filmens indflydelse på følelser og kognition. Han er en internationalt anerkendt filmforsker og har udgivet bøgerne Filmoplevelse og seneste Embodied Visions, der kombinerer det kognitionsteoretiske perspektiv med hjerneforskning og evolutionslære. I Ekko har han ofte strøget læserne mod hårene – blandt andet med bidende artikler om alt fra Per Flys danmarkstrilogi til Harry Potter.
Bo hr. Hansen
Startede karrieren som lyriker og debuterede med den naivistiske digtsamling Hjerteform i 1987. I 1992 blev han færdig som manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole. Han har skrevet manuskripter til blandt andet Søren Faulis De skrigende halse og Thomas Vinterbergs tre første film, kortfilmene Sidste omgang og Drengen der gik baglæns samt spillefilmdebuten De største helte. I Ekko har han skrevet om sin store kneppelærer Mogens Rukov, knækprosa om Thomas Vinterberg samt anmeldelser.
Loke Havn
Født ind i filmbranchen som søn af en filmdistributør. I 80’erne medstifter af Cinnamon Film, der importerede arthouse-film. Fra 1991 til 2006 var han direktør for Warner Bros. og Metronome (siden Sandrew Metronome), som i Havns tid blev det selskab, der gennem tiderne har vundet flest Bodil’er og Robert’er for bedste amerikanske og ikke-amerikanske film. I 2006 dannede han distributionsselskabet Filmfolket, som to år senere bukkede under for finanskrisen. Siden har han arbejdet med oplevelsesøkonomi og loyalitetsprogrammer i NS Media og været bestyrer af den faste Box office-side i Ekko.
Casper Hindse
Uddannet journalist fra Syddansk Universitet, men med en brændende interesse for film, der blev vakt af Reconstruction. I 2014 blev han optaget i Ekkos webgruppe, hvorfra han har svunget sin muntre pen – fra skæve interviews over skarpe anmeldelser til hæsblæsende reportager fra filmfestivalerne i Cannes og Berlin. Han har skrevet for dagblade og magasiner som Information og Euroman.
IOLA
IOLA blev stiftet i 2006 af Lau Bech Lauritzen, Anders Rune Jensen og Ole Laursen, der mødte hinanden under datalogistudierne på Aalborg Universitet, hvor de hurtigt blev enige om, at erhvervslivets it-systemer kunne trænge til et friskt pust. Fra basen i Aalborg laver de i dag it-systemer for en række kunder, men udvikler også deres egne projekter – for eksempel det digitale kunstprojekt Yayart. De tre 30-årige it-eksperter står bag Ekkos hjemmeside, der gik i luften i oktober 2012.
Carsten Jensen
Siden 1980’erne har han som essayist, forfatter og kritiker hudflettet tidsånden og ageret kritisk og sprogligt sylespids vagthund over for den til enhver tid siddende regering. Han har udgivet adskillige romaner og essaysamlinger, senest Vi, de druknede og Sidste rejse om 1800-tallets sømænd fra forfatterens ærøske hjemstavn, Marstal. Modtog 2010 den svenske arbejderbevægelses prestigefyldte Olof Palmepriset. I Ekkos spalter har han bidraget med essays om blandt andet Muhammed-krisen, AFR og Armadillo.
Kristian Ditlev Jensen
Uddannet fra Den Danske Forfatterskole i 1997, hvor han studerede under rektor Poul Borum. Debuterede i 2001 som forfatter med den selvbiografiske Det bliver sagt og har siden skrevet flere romaner og rejseskildringer. Freelance-journalist for blandt andre Ud & Se, Gastro og det tyske madmagasin Effilee. I Ekko er han manden bag adskillige store, bærende interviews, for eksempel med Sidse Babett Knudsen, Nicolaj Coster-Waldau og Niels Arden Oplev.
Bo Green Jensen
Mangeårig filmanmelder og kulturjournalist på Weekendavisen, men også kendt som en af 80’ernes store danske digtere. Debuterede i 1981 med digtsamlingen Requim & Messe, der blev til serien Rosens veje. Som skønlitterær forfatter har han blandt andet udgivet ungdomsromanen Dansen gennem sommeren. Stor interesse for amerikansk kultur og litteratur og har oversat adskillige bøger – fra Paul Auster til T.S. Eliot. Skriver interviews, essays og dvd-anmeldelser for Ekko.
Sarah Holm Johansen
I 2007 vendte Sarah studiet på Film- og Medievidenskab ryggen og rejste til New York for at blive praktikant på det legendariske aktualitetsprogram 60 Minutes. I dag arbejder hun som freelance-skribent i det store æble. Hun har udgivet to rejsebøger: My NY på egen hånd og Vores New York sammen med Anne Blume Futtrup. Hun har været journalist på DR-programmerne Clement i Amerika og DR2 Udland. I dag laver hun også radiodokumentar for Radio 24syv, mens hun for Ekko er en del af den faste anmelderstab. Men hun har også skrevet reportageartikler om Asger Leth og Rie Rasmussen.
Rasmus Koch
Grafisk designer og manden bag Ekkos visuelle identitet. Løser opgaver for en bred vifte af kunstnere og internationale kulturinstitutioner fra sit designstudie i Store Kongensgade i København. Hans arbejder spænder fra større logo- og identitetsprojekter til specialopgaver inden for filmmediet, hvor han udvikler plakater, titelsekvenser, animation og skiltning. Koch har tegnet Gyldendals trane-logo og Det Danske Filminstituts samlede identitet. I 2008 blev han optaget i Kunstnersamfundet under Akademiraadet.
Flemming Kaspersen
Fra 1994-1997 var han sammen med Mette Damgaard-Sørensen vært på TV 2’s første og eneste filmmagasin, Filmkanylen, hvor de to anmeldte ugens film. Han fortsatte på TV 2 som tilrettelægger af dokumentarserien Dansk Film Skat. I 2001 startede han på Det Danske Filminstituts afdeling for museum og cinematek. I dag redaktør i instituttets Børn & Unge-afdelingen. I Ekko er Flemming fast anmelder med speciale i genrefilm og børne- og ungdomsfilm.
Lee Marshall
Efter at have afsluttet universitetet i Cambridge tog han i 1984 til Rom, hvor han har været bosat lige siden. Den britiske freelanceskribent har skrevet flere essays til Ekko, men er også del af det faste anmelderhold. Han skriver for de engelske filmmagasiner Screen International og Sight & Sound samt flere af hjemlandets aviser. Den berejste filmskribent er også restaurant- og hotelanmelder.
Bo Tao Michaëlis
Litteratur-, film- og tv-anmelder med speciale i krimi, og som sådan er han medlem af Det Danske Krimiakademi. Har blandt andet skrevet Portræt af småborgeren som privatdetektiv – en analyse af Raymond Chandlers detektivromaner. Han skriver for Politiken og sidder i to krimijuryer, for den danske Palle Rosenkrantz’ Pris og den skandinaviske Glasnøgle-pris. Samtidig arbejder han på halvtid som underviser i oldtidskundskab og dansk ved Birkerød Gymnasium. I Ekko fungerer han som anmelder og essayist.
Lars Movin
Forfatter, journalist, kritiker og dokumentarfilminstruktør. Har blandt andet skrevet bøgerne Videologier om 33 amerikanske videokunstnere og Beat om beatgenerationens forfattere. Hans filmografi tæller Words of Advice – William S. Burroughs on the Road og Onkel Danny — portræt af en karma cowboy. I Ekko bidrager han ofte med interviews med tidens dokumentarister samt anmeldelser.
Jesper Bo Petersen
Jesper er uddannet cand.mag. i Filmvidenskab fra Københavns Universitet, hvor han skrev speciale om nyere amerikansk tv-drama. Han tog sin bachelorgrad på Medievidenskab i Odense. Han startede som praktikant på Ekko i foråret 2009. Siden blev han fast inventar og har været ansat som medredaktør med særlig opmærksomhed på bladets anmeldelsessektion. I dag optræder han i bladets spalter som anmelder.
Niels Petersen
Niels startede på Ekko som praktikant i efteråret 2009, hvor han boede i Odense. Her læste han på Syddansk Universitet, hvorfra han i dag har en bachelor-grad i Litteraturvidenskab og en cand.mag. i Medievidenskab. Han skrev speciale om det fænomen, at film sendes ud i forskellige versioner – for eksempel Blade Runner – og så er han ekspert i 3D. Niels har været tilknyttet redaktionen i flere omgange, og han bidrager jævnligt til magasinet.
Daniel Pilgaard
Daniel er uddannet Markedsføringsøkonom med speciale i filmlancering fra Tietgenskolen, Odense 2003. Han blev bagefter indskrevet på Københavns Universitet, hvorfra han har en bachelor i Engelsk og en kandidat på Medievidenskab med speciale om dansk filmkritik. Daniel blev tilknyttet Ekko i 2012 og har især skrevet anmeldelser og lavet interviews i forbindelse med Ekko Shortlist. I en periode fungerede han som assisterende redaktør. Ved siden af passionen for film har han i en årrække været musikkritiker for musikbladet Gaffa og webmagasinet for hård rock og heavy metal, Devilution.
Jørgen Ramskov
Uddannet journalist i 1976. Han har siden været vidt omkring, men startede som reporter på TV 2 og røg siden til DR, hvor han har været producer, chef for DR Dokumentar, redaktør på Radioavisen og programchef for DR1. Herfra tog han i 2004 springet til filmbranchen med stillingen som Produktions- og Udviklingsdirektør ved Det Danske Filminstitut. I 2006 blev han administrerende direktør for Nimbus Film. Han tog herfra til posten som leder af Copenhagen Film Festivals. I dag er han kanaldirektør på Radio 24syv, og så skriver han jævnligt i Ekko.
Peter Rewers
Tidligere professionel fodboldspiller med udlandsophold i den italienske Serie C1-klub Alanzo. I dag er midtbanespilleren dog fuldtids freelanceskribent og forfatter. Sidste år udgav han sammen Jacob D. Lund Solisten, der fortæller historien om Danmarks nationalskjald, Kim Larsen. Ud over at have været en tiltrængt på forstærkning og midtbanegeneral på Ekkos fodboldhold har Peter skrevet flere større artikler til det trykte magasin, blandt andet et stort portrætinterview med Nikolaj Arcel.
Nikolaj Scherfig
Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1989. Har skrevet flere spillefilm, blandt andre Ørnens øje fra 1997. Har sammen med Bo hr. Hansen skrevet julekalenderen Jesus & Josefine. Han var spillefilmkonsulent 2003-06 og har siden blandt andet skrevet julekalenderen Mikkel og Guldkortet. Nikolaj er smagsdommer på DR 2, og så er han manuskriptforfatter på den dansk-svenske krimiserie Broen. Bidrager til Ekko med personlige beretninger fra den danske filmbranche.
Rikke Schubart
Lektor ved Institut for Litteratur, Kultur og Medier ved Syddansk Universitet. Ekspertområdet er de mere kulørte genrer som gys, splat og action, og hun har skrevet adskillige bøger om film, blandt andre Med vold og magt baseret på sin ph.d.-afhandling, Super Bitches and Action Babes om kvindelige actionhelte og War isn’t Hell, it’s Entertainment om forbindelsen mellem krig og filmunderholdning. I Ekko er hun fast anmelder, men bidrager også med essays og analyser.
Søren Solkær Starbird
Sønderjyden, der blev mesterfotograf, er uddannet stillfotograf fra den anerkendte tjekkiske film og tv-skole FAMU 1995. Har udstillet sine billeder verden over, og i 2009 udgav han fotobogen Closer med de bedste af sine rockportrætter. Han har taget billeder af gud og hver mand inden for musikken – fra Paul McCartney til det århusianske hillbilly-band Powersolo. Fast fotograf på Ekko, hvor han har lagt navn til adskillige forsider og billedserier med blandt andre David Lynch, Nicolaj Coster-Waldau, Sara Hjort og holdet bag En kongelig affære.
Jakob Stegelmann
Siden 1989 har Jakob Stegelmann som vært og redaktør på det legendariske DR-program Troldspejlet været fast inventar i danske børn og barnlige sjæles liv. Hver uge sidder han i stolen og fortæller om nye tegneserier, film, spil og bøger af den fantastiske slags. Han har også lavet b-filmprogrammet Planet X på DR1, og i dag er han tilmed redaktør på DR Ramasjang. Søn af Berlingskes hæderkronede filmkritiker Jørgen Stegelmann. Bidrog første gang til Ekko i 2003 og har siden skrevet anmeldelser og essays om alt fra Hayao Miyazaki til Batmans bat-hule.
Christian Braad Thomsen
Filminstruktør, -forfatter, -importør, -kritiker og -debattør. Debuterede 1971 som instruktør med Kære Irene. Han har skrevet adskillige bøger, gerne om yndlingsemnerne Hitchcock, Rainer Werner Fassbinder, Freud og Bob Dylan, men han har også udgivet Drømmefilm om hundrede af historiens vigtigste film og senest Film med håndskrift om de – ifølge ham – største danske auteurs. Til Ekko bidrager han med anmeldelser og essays.
Peter Tudvad
Filosof og forfatter og ivrig debattør med speciale i Søren Kierkegaard, Holocaust og jødedom. Har senest udgivet Sygeplejerske i Det Tredje Rige og den kontroversielle Stadier på antisemitismens vej om Søren Kierkegaards anstrengte forhold til jøder. I dag bosat i Berlin, hvor han flere gange har dækket Berlinalen for Ekko. I magasinet har han skrevet essays og anmeldelser om alt fra Quentin Tarantino til Michael Haneke.
Henrik Østergaard
Henrik har en kandidatgrad i Filmvidenskab fra Københavns Universitet. Han er også uddannet indenfor marketingsøkonomi i filmbranchen ved Tietgen Skolen og har arbejdet som marketing- og produktionsassistent ved Buttenschøn & Budde Entertainments. Henrik var praktikant på Ekko i efteråret 2009, hvorefter han fortsatte på freelancebasis. Først som medlem af redaktionen, i dag som skribent.