Anmeldelser

For tag: cannes
1 - 12 ud af 34
Biografanmeldelse
16. sep. 2022 | 09:56

Triangle of Sadness

Ruben Östlunds grænseoverskridende Guldpalmevinder er blændende original samfundssatire af en filmisk antropolog på toppen af sin karriere.

Biografanmeldelse
28. juni 2022 | 13:57

Memoria

Thailandsk mesterinstruktørs hypnotiske og sansekildrende film med Tilda Swinton får som en drømmende åbenbaring tiden til at stå stille.

Biografanmeldelse
01. jan. 2020 | 19:15

Parasite

Bong Joon-hos skamløst underholdende allegori over den absurde forskel mellem rig og fattig er ikke bare bedste film i 2019, men et hovedværk i moderne filmkunst.

Biografanmeldelse
04. feb. 2019 | 16:41

Kapernaum

Man ser det barske og gribende drama om en tolvårig dreng, der forsøger at overleve i storbyen med en baby på slæb, gennem et regulært tårebad.

Biografanmeldelse
30. dec. 2012 | 12:54

Hushpuppy

Social tragedie som Katrina forvandles til en livsbekræftende fabel og et filmisk festfyrværkeri.

Biografanmeldelse
19. dec. 2012 | 08:00

Amour

Michael Hanekes Guldpalme-vinder fortjener alle de stjerner, den kan få, skriver Klaus Rifbjerg.

Biografanmeldelse
19. jan. 2023 | 09:44

Regnen skyller alt bort

Det er stor kunst, når japanske Koreeda får os til at heppe på menneskehandel som et forsvar for en dybereliggende menneskelighed.

Biografanmeldelse
11. jan. 2023 | 13:57

Joyland

En ung mand forelsker sig i en transkvinde i noget så sjældent som pakistansk filmkunst, der med stærkt skuespil og skønne billeder har et vigtigt budskab.

Biografanmeldelse
09. jan. 2023 | 02:31

Kold vinter

Mesterinstruktøren Cristian Mungiu placerer nådesløst sin fortælleskruetvinge i en rumænsk flække, hvor xenofobi og smålighed ødelægger julefreden.

Biografanmeldelse
04. apr. 2022 | 18:51

Nitram

Justin Kurzels barske film baseret på autentisk massemorder efterlader publikum med en uafrystelig gru.

Biografanmeldelse
26. mar. 2022 | 13:30

Drive My Car

Følelserne finder vej fra hjerte til tunge i gribende filmatisering af Murakami-novelle om det, der gør livet svært og smukt.

Biografanmeldelse
10. dec. 2021 | 19:52

Annette

Der bliver givet los på alle tangenter, når instruktøren Leos Carax og bandet Sparks forener patos, humor og ironi i overrumplende smuk musical. 

© Filmmagasinet Ekko