Anmeldelser

For tag: cph:dox
1 - 12 ud af 108
Cph:Dox 2021
20. apr. 2021 | 19:24

70/30

Phie Ambos persongalleri er blevet indhentet af virkeligheden, men hendes aktivistiske budskab om en klode i krise er brandaktuel.

Cph:Dox 2019
23. mar. 2019 | 20:12

Three Identical Strangers

Fængslende dokumentar om adskilte trillinger og et hemmeligt eksperiment bliver kun mere fascinerende, jo dybere den graver.

Cph:Dox 2021
22. apr. 2021 | 18:59

Soldaten

Fremragende beretning om dansk krigsveterans selvmedicinering er et fængslende forsvar for stoffer og tankevækkende ekko af 60’ernes modkultur.

Cph:Dox 2020
15. mar. 2020 | 21:56

Kampen om Grønland

Gennem fire unge grønlændere giver dokumentar et nuanceret og forsonende portræt af et splittet folk, for hvem identitet og nationalfølelse spiller en stor rolle.

Cph:Dox 2021
21. apr. 2021 | 17:26

Elsker, elsker ikke

I dansk dokumentar lukker unge københavnere os ind i deres hjem og giver et forfriskende bud på moderne kærlighed.

Cph:Dox 2021
19. apr. 2021 | 17:43

Children of the Enemy

Dokumentar om en svensk bedstefars kamp for at få sine børnebørn hjem fra Syrien er en tiltrængt menneskeliggørelse af et af tidens varmeste politiske stridspunkter.

Cph:Dox 2018
20. mar. 2018 | 19:57

Lyk­ke­læn­der

Med sin tørre humor og nøjsomme fortælling udstiller Lasse Lau vores uvidenhed om Grønlands sælsomme kultur og forhold til rigsfællesskabet.

Cph:Dox 2019
19. mar. 2019 | 22:26

Q’s Barber­shop

Dokumentar om en livsglad frisør i Vollsmose sætter veloplagt ansigt på de mennesker, der ofte ender som tal og skræmmebilleder.

Biografanmeldelse
02. sep. 2020 | 20:59

Rejsen til Utopia

Illusionerne knuses varmt og humoristisk med et brag, når en instruktør og hans familie kæmper for at realisere et klimavenligt liv.

Cph:Dox 2021
17. apr. 2021 | 11:53

Seyran Ateş: Sex, Re­volu­tion and Islam

Medrivende dokumentar om feministisk imam, der er en af verdens mest politibeskyttede kvinder, gør op med det stereotype billede af muslimer.

Cph:Dox 2021
29. apr. 2021 | 16:30

Solutions

I lovligt kalejdoskopisk dokumentar følger Pernille Rose Grønkjær forskere, der på ti dage forsøger at løse klodens største problemer.

Biografanmeldelse
14. aug. 2021 | 12:06

Drøm­me­prins

Enestående dokumentar om transmands rejse fra angsttynget teenager til gift kunstner giver et dybt indblik i kampen for rettigheder.

© Filmmagasinet Ekko