Anmeldelser

For tag: cph:dox
13 - 24 ud af 108
Cph:Dox
07. nov. 2014 | 12:09

Cir­kus­dyna­sti­et

Med det anakronistiske cirkus som kulisse minder Anders Riis-Hansen os om, at familien kan være en mening med livet og blodet et værn mod ensomheden.

Cph:Dox 2020
20. mar. 2020 | 11:20

Citizen K

Den komplekse og groteske historie om en russisk oligark bliver i Alex Gibneys hænder energisk underholdende.

Cph:Dox 2021
23. apr. 2021 | 07:55

City Hall

I en alder af 91 år viser Frederick Wiseman med sit mægtige, menneskelige værk om rådhuset i Boston, hvorfor han er en af historiens største dokumentarister.

Cph:Dox
07. nov. 2013 | 00:28

De udvalgte

Man savner at få sat ansigter på de afviste i en ellers stærk og afbalanceret dokumentarfilm om Danmarks benhårde udvælgelse af flygtninge.

Tv-anmeldelse
13. nov. 2014 | 14:33

Democrats

Dansk instruktør undersøger grænselandet mellem demokrati og diktatur i et scoop af en dokumentar, der følger den beskidte proces med at udarbejde Zimbabwes første forfatning.

Cph:Dox 2020
22. mar. 2020 | 03:54

Dis­clos­ure

Tankevækkende dokumentar viser, hvordan Hollywoods skildring af kønsidentitet har frataget transpersoner positive rollemodeller.

Cph:Dox
08. nov. 2013 | 15:57

Drømmen om en familie

Den tidligere misbruger Per drømmer om kernefamilie med datteren Ilse i fokus. Det skildres rørende og ærligt i Cph:Dox-aktuel dokumentarfilm, der med brug af Pers mageløse video-optagelser kommer helt tæt på.

Biografanmeldelse
14. aug. 2021 | 12:06

Drøm­me­prins

Enestående dokumentar om transmands rejse fra angsttynget teenager til gift kunstner giver et dybt indblik i kampen for rettigheder.

Cph:Dox 2018
18. mar. 2018 | 12:44

Eating Animals

Filmatisering af berømt bog giver grufuld indsigt i den amerikanske fødevareindustri, hvor dyr bliver mishandlet for, at vi kan forbruge i supermarkederne.

Biografanmeldelse
05. feb. 2013 | 20:00

Eks­pe­di­tio­nen til verdens ende

Stortalentet Daniel Dencik går på jagt efter livets mening i Grønland. Det er åndeløst smuk, men også lidt for ordrigt.

Cph:Dox 2021
21. apr. 2021 | 17:26

Elsker, elsker ikke

I dansk dokumentar lukker unge københavnere os ind i deres hjem og giver et forfriskende bud på moderne kærlighed.

Cph:Dox 2021
29. apr. 2021 | 10:03

En danser dør to gange

Kizzy Matiakis danser ballet som en dødsdømt, mens tiden tikker ned til den uigenkaldelige afsked i magisk dokumentarfilm.

© Filmmagasinet Ekko