Anmeldelser

For tag: sundance
1 - 12 ud af 23
festivalanmeldelse
25. jan. 2023 | 16:37

Fantastic Machine

Svensk-dansk dokumentar i Ruben Östlunds ånd fabulerer underholdende og tankevækkende over menneskets ubændige trang til selviscenesættelse.

festivalanmeldelse
24. jan. 2023 | 09:49

Twice Colonized

Debutanten Lin Alluna fører publikum tæt på den fyrige aktivist Aaju Peter, der bruger smerten fra et liv mærket af kolonialisme som brændstof til at kæmpe for oprindelige folks rettigheder.

festivalanmeldelse
23. jan. 2023 | 10:51

Fairyland

Den foreløbigt bedste film på årets Sundance-festival er et dirrende autentisk drama om en datters komplicerede forhold til sin homoseksuelle far i 70’erne og 80’ernes San Francisco.

Serieanmeldelse
04. mar. 2022 | 12:19

Mørkt hjerte

Instruktøren bag genistregen Den skyldige er tilbage med en fremragende krimiserie, hvor de svenske trætoppe kogler af myter og mordgåder.

festivalanmeldelse
27. jan. 2022 | 16:40

Sharp Stick

Lena Dunham er tilbage med film om en 26-årig jomfru, der får taget sin mødom af en gift mand og bruger porno til at udforske sin seksualitet.

Cph:Dox 2022
26. jan. 2022 | 15:06

TikTok, Boom.

Verdens hotteste sociale medie dissekeres i en interessant dokumentar, der både har øje for TikToks kreative potentiale og farlige skyggesider.

Cph:Dox 2022
25. jan. 2022 | 15:35

The Territory

Amazonas-indianere forsvarer deres territorium i danskproduceret dokumentar, der med stor effekt overlader kameraet til de indfødte.

Cph:Dox 2022
24. jan. 2022 | 14:11

A House Made of Splinters

Dansk dokumentar giver et råt og medfølende indblik i børnehjemsbørns hårde skæbne i Østukraine, men bevarer håbet.

Cph:Dox 2021
09. apr. 2021 | 22:33

In the Same Breath

Hårrejsende skildring af corona-udbruddet i Wuhan og USA udstiller misinformation og mørklægning af regeringen – i begge lande.

Cph:Dox 2021
04. feb. 2021 | 17:44

President

Camilla Nielssons prisbelønnede dokumentar giver et medlevende indblik i, hvordan et korrupt regime kan klamre sig til magten.

Biografanmeldelse
30. jan. 2021 | 11:04

Flugt

Afghansk flygtning deler som voksen sin rystende historie i animeret, dansk dokumentar, der viser, hvordan et traume kan ændre et menneskes identitet.

Streaminganmeldelse
29. jan. 2021 | 14:39

The Last Black Man in San Francisco

Fremragende debutfilm om venskab og racespændinger i San Francisco er et sanseligt spabad for sjælen.

© Filmmagasinet Ekko