Anmeldelser / Biografanmeldelse

73 - 84 ud af 1978
Biografanmeldelse
01. mar. 2018 | 07:55

Red Sparrow

Der er blodig vold og nøgenhed til husarerne, når Jennifer Lawrence forsøger sig som russisk forførerske, men spion-thrilleren er en lunken fornøjelse.

Biografanmeldelse
05. apr. 2018 | 08:18

Den of Thieves

Medrivende actionsekvenser kan ikke redde kupfilm, der skæmmes af den måske mest irriterende filmhelt i nyere tid.

Biografanmeldelse
23. sep. 2018 | 00:46

Grænse

Under en fernis af genrekultfilm udforsker Ali Abbasi grænsen mellem menneske og dyr i et formidabelt eventyr, der knytter an til emner som migration og flydende kønsroller.

Biografanmeldelse
07. dec. 2018 | 19:49

Roma

Alfonso Cuarón har næsten skrevet sig selv ud af sin barndomserindring for i stedet at blæse en mikroskopisk skæbne op til udødeligt format. Et ikonmaleri til det nye årtusinde.

Biografanmeldelse
12. dec. 2018 | 10:38

Christian IV – den sidste rejse

Baard Owe er i sin sidste rolle bevægende som Christian IV, men interessen for stortalentet Kasper Kalles karetspil kvæles død i en snigende, men stigende kedsomhed.

Biografanmeldelse
27. mar. 2019 | 11:42

Danmarks sønner

Talentfulde Ulaa Salim debuterer med et eksplosivt terrordrama, der med stærkt skuespil og overraskelser i ærmet går til kamp mod ekstremisme.

Biografanmeldelse
02. dec. 2020 | 13:29

Berlin Ale­xan­der­p­latz

Filmatisering af Alfred Döblins roman er en indigneret fortælling om de hvides magt over sorte, men kvindesynet er ikke lige så progressivt.  

Biografanmeldelse
09. juni 2021 | 12:05

På kanten af livet

Fransk forvekslingskomedie om venskab og terminalcancer forsøger at være en ny De urørlige, men savner fandenivoldskhed.

Biografanmeldelse
28. juli 2021 | 13:49

Jungle Cruise

Disneys eventyrfilm er sommerens adrenalinsus med knald på actionscenerne og fortræffelig kemi mellem skuespillerne.

Biografanmeldelse
18. aug. 2021 | 18:08

The Green Knight

Myter og legender får blændende visuelt liv i eventyr om Arthurs riddere ved det runde bord, hvor en outsider er centrum for årets fantasyfilm.

Biografanmeldelse
16. sep. 2021 | 00:55

De ting, vi siger, og de ting, vi gør

Fransk utroskabskomedie er lækker som en smørbagt croissant, men fortællingen om vævende romantikere glemmer det usagtes mystik.

Biografanmeldelse
21. nov. 2021 | 13:26

Alt gik godt

François Ozon tackler livets store punktum med åbenhed og giver os en sjælden mulighed for at granske vores egen dødelighed.

© Filmmagasinet Ekko