Anmeldelser / Boganmeldelse

1 - 12 ud af 31
Boganmeldelse
22. mar. 2021 | 17:50

Noter om ki­ne­ma­to­gra­fen

Antipyrines udgivelse af Robert Bressons tanker er essentiel læsning for alle, der er nysgerrige på filmkunstens mytiske væsen.

Boganmeldelse
16. feb. 2021 | 14:47

Da dyden gik amok

Bog om seksualitet, køn og kærlighed i dansk film er en gedigen guldgrube af viden, som går i rette med historisk vanetænkning.

Boganmeldelse
12. jan. 2021 | 21:43

Friheden til at lave hva’ fuck man vil

Bog om filmværkstederne fortæller underholdende og interessante historier, der viser, hvilken enorm betydning dette frirum har for dansk film.

Boganmeldelse
18. dec. 2020 | 13:58

Pro­duc­tion design – fra proces til udtryk

Veloplagt bog giver værktøjer til analyse og konkrete råd om arbejdet med production design, hvis betydning for film og serier ikke kan overvurderes.

Boganmeldelse
16. okt. 2020 | 19:21

Casper

Bogen om Casper Christensen er en opvisning i portrætjournalistik skrevet med elegance og underspillet humor.

Boganmeldelse
14. okt. 2020 | 12:52

”Vi vil have vores fair andel!”

Der er no country for old men, konkluderer Ekkos anmelder efter at have vendt og drejet argumenterne i Hans Bondes velskrevne bog om kønskvotering.

Boganmeldelse
04. juni 2020 | 15:47

Catch and Kill

Harvey Weinsteins banemand – Ronan Farrow – træder frem som en mand med en mission i underholdende og flamboyant velskreven bog, der mangler orden i de journalistiske klæder.

Boganmeldelse
27. mar. 2020 | 12:50

Apropos of Nothing

Woody Allen skyder sig selv i foden med slæbende forsvarstale i en rodet erindringsbog, der bagatelliserer dramaet med Mia Farrow som en vittighed.

Boganmeldelse
10. juni 2019 | 15:32

Maske og menneske

Asta Nielsen hyldes som skabsfeminist og queer-ikon i en velskreven og rigt illustreret bog, der kommer hele vejen rundt om stumfilmdivaen.

Boganmeldelse
18. okt. 2018 | 07:31

Olsen Banden

Overdådig coffee table-bog beretter spændende om den populære filmseries tilblivelse fra helikopterperspektiv med nørdede neddyk i detaljer.

Boganmeldelse
06. juli 2018 | 11:44

Room to Dream

David Lynch’ selvbiografi er et definitivt værk, der modsætter sig analyse og giver læserne plads til at drømme.

Boganmeldelse
02. maj 2018 | 21:36

Historien om Saga Studio – Saga Film A/S

Anden del af historien om Saga Studio fortæller spændende om, hvordan familien videreførte den folkelige produktion efter John Olsens død, men manglede hans flair for film og forretning.

© Filmmagasinet Ekko