Anmeldelser / kortfilmanmeldelse

1 - 12 ud af 42
kortfilmanmeldelse
22. juni 2022 | 11:33

Super16, årgang 12 – første­års­film

De fremragende nye talenter fra den alternative filmuddannelse udforsker vidt forskellige genrer, men deler sansen for minimalisme og et fængslende filmsprog.

kortfilmanmeldelse
02. mar. 2022 | 16:26

On My Mind

Danmarks Oscar-nominerede kortfilm er en sjælden perle, der som et kryptisk kammerspil dykker ned i sorg, afmagt og karaoke.

kortfilmanmeldelse
05. feb. 2022 | 16:23

Super8 – midt­vejs­film årgang #10

Jyske talenter på Super8 har modet til at skille sig ud i deres medrivende midtvejsfilm, hvor klassiske genrer vitaliseres med fabler, filosofi og samfundskritik.

kortfilmanmeldelse
22. jan. 2022 | 14:38

The Animation Workshop 2022

Menneskets underbevidsthed udforskes i fremragende afgangsfilm, der brillerer med eskapistiske fantasiverdener og skarpe livsbetragtninger.

kortfilmanmeldelse
08. dec. 2021 | 15:44

18 Frames, årgang 5

Tre midtvejsfilm om sårbare mænd bryder befriende med stereotype kønsnormer og gennemstrømmes af et lyrisk filmsprog.

kortfilmanmeldelse
24. nov. 2021 | 10:23

Super16, årgang 11: midt­vejs­film

Store armbevægelser kendetegner talenterne fra filmuddannelsen i Valby, der tilfører dansk film en fabulerende sanselighed.

kortfilmanmeldelse
06. juli 2021 | 08:34

Super8 – af­gangs­film årgang 9

Tre sanselige perler fra den jyske muld udfordrer det konventionelle filmsprog. Særligt én film skiller sig ud.

kortfilmanmeldelse
20. juni 2021 | 18:08

Film­sko­len do­ku­men­tar årgang 2021

De seks afgangsfilm fra Filmskolens dokumentarlinje graver især i unge kvinders følelsesliv, men udfordringen er at gøre det private til personlige fortællinger med et større perspektiv.

kortfilmanmeldelse
20. juni 2021 | 15:49

Film­sko­len fiktion årgang 2021

Fremragende årgang af filmskabere brillerer med sanseligt filmsprog, der belyser individets kamp mod autoriteter.

kortfilmanmeldelse
28. maj 2021 | 18:43

18Frames, årgang #4 – af­gangs­film

Generationskløften spiller en væsentlig rolle for en årgang af filmskabere, der med overbevisende kortfilm finder deres egen stemme.

kortfilmanmeldelse
14. apr. 2021 | 17:39

The Letter Room

Selv om Elvira Linds Oscar-nominerede kortfilm har en spillefilm i maven, leverer den danske instruktør og Oscar Isaac en tryllebindende skildring af ensomhed.

kortfilmanmeldelse
21. mar. 2021 | 12:36

Super8 – første­års­film årgang 10

En ny generation af filmskabere gør verdens kriser til personlige fortællinger, som rammer hjerne og hjerte med poetiske billeder og originale tanker.

© Filmmagasinet Ekko