Nyhed
14. feb. 2011 | 21:12

Aflever pengene tilbage, Fredensborg!

Skuespilleren Paprika Steen går i clinch med René Fredensborg, som i det nye nummer af Ekko fortæller om sit filmprojekt og møde med en ifølge ham indspist branche.
Af Paprika Steen

Man må spørge sig selv, om alle brancher ikke er en lille smule korrupte, hvis korruption er fest, drugs og alkoholtågesnakke til konferencer/snapseting og andre sociale events, der foregår om natten?

Jeg læser artiklen Frygt og lede i Avedøre og omegn som historien om en lille journalist, der pludselig vil være filminstruktør og bliver tøsesur over, at det ikke lige går, som han gerne vil have det. De andre har ”gået på filmskooolen”. Øh, ja ...?

Har du ikke taget en uddannelse, René? Så tager ting ofte lidt længere tid, og man kan desværre ikke spille poker med de store, før man har vist, hvad man selv er værd.

Ikke naiv, men provokerende
Renés påtagede naivitet over for den store stygge verden er så transparent.

Jeg har intet forhold til den omtalte konsulent (Jesper Jack, red.) og har derfor ingen mening om sagen. Men jeg har mødt René F i flere sammenhænge, til interviews og ved filmfester, og han virker hverken naiv eller dum. Bare provokerende og opmærksomhedssøgende.

Rene F, kunstverden er selektiv og ikke demokratisk! Tag til USA og finansier en film, og så ses vi om ni-ti år, når du har skrabet de 200.000 kroner sammen, som du tilsyneladende fik for at s...p... på en konsulent. I maskulin forstand.

Skjult mikrofon og agenda

Du har brugt statens midler, du har modtaget dem, og først nu siger du, at det hele er gennemråddent. Det ville klæde dig at aflevere pengene tilbage, når din forargelse nu er så stor, at du bliver ”nødt” til at udlevere dine sponsorer i en artikel i et filmblad. Moral er godt, men dobbeltmoral …

Så René, hvis du er en rigtig journalist, en rigtig Michael Moore, en rigtig Günter Wallraff, så host op med pengene og aflever dem på Det Danske Filminstituts kontor.

Med skjult mikrofon og skjulte agendaer kan man komme langt, men ikke langt nok. For kunsten og kunststøtten vil altid være uretfærdig. Lev med det! Det gør vi andre.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko