Nyhed
29. sep. 2016 | 17:20

Iñárritu laver virtual reality-film

Foto | Regency Enterprises
Alejandro G. Iñárritu og Emmanuel ”Chivo” Lubezki vandt hver en Oscars for henholdsvis bedste instruktør og bedste fotograf på The Revenant.

Oscar-vinderen Alejandro G. Iñárritu har haft stor succes med sine seneste spillefilm, men vil nu prøve kræfter med virtual reality.

Af Lauge Hendriksen

Man kan godt forstå, at Alejandro G. Iñárritu og hans faste filmfotograf Emmanuel Lubezki har noget at smile af, for de har fået stor anerkendelse for deres samarbejde på Oscar-vinderen Birdman og The Revenant.

Nu arbejder de sammen igen, dog ikke med en ny spillefilm.

Denne gang er det en virtual reality-kortfilm om mexicanske flygtninge. I filmen vil de ”udforske den intense og ulidelige oplevelse, som en gruppe flygtninge oplever, da de forsøger at krydse grænsen mellem Mexico og USA”, oplyser produktionsselskabet Legendary Entertainment ifølge Indiewire.

Et brandfarligt emne
Virtual Reality er blevet kaldt for empatimaskinen, fordi man får følelsen af at være til stede og kunne leve sig ind i andre menneskers situationer.

Som for eksempel den amerikanske kortfilm Clouds Over Sidra (2015), der viser livet i en flygtningelejr set fra en tolvårig piges perspektiv.

Hvordan Alejandro G. Iñárritu vil udnytte teknikken, vides endnu ikke. Men der er ingen tvivl om, at det er et brandfarligt emne, som den mexicanske instruktør bevæger sig ind på.

I den seneste tid har der været megen debat om integrationspolitikken i USA – især foranlediget af præsidentkandidat Donald Trump, der har været meget kritisk over for mexicanske indvandrere.

"Hvis vi fortsætter med at skabe had, sprede dårlige tanker og usunde følelser i hele verden vil ikke kun millioner af mexicanere og latinamerikanske indvandrere være i fare, men indvandrere rundt om i verden vil også lide og dele samme skæbne,” har Alejandro G. Iñárritu udtalt på museet LACMA.

Filmen forventes at få premiere i foråret 2017.

Kommentarer

Virtual reality

I Ekko #73 afprøver filmprofessor Torben Grodal de seneste virtual reality-film.

Formatet har et potentiale, men det byder på store udfordringer, lyder hans konklusion.

Formatets mest gængse platforme er Oculus Rift og HTC Vive.

© Filmmagasinet Ekko