Nyhed
30. okt. 2019 | 11:50

Amanda Collin midt i en streamingkrig

Foto | Niels Buchholzer
Amanda Collin fik et af dansk films største gennembrud med rollen som Marie i En frygtelig kvinde, der nu har ført videre til en stor international produktion.

Den danske skuespiller har en hovedrolle i Ridley Scotts tv-serie Raised by Wolves, der kommer på den nye streamingtjeneste HBO Max til næste år.

Af Nicki Bruun

Streamingkrigen raser for fuld udblæsning, og nu er vi blevet lidt klogere på, hvad de amerikanske megaselskaber har af planer.

Til maj slår WarnerMedia dørene op for streamingtjenesten HBO Max på det amerikanske marked, hvor man i forvejen har HBO som en tv-kanal, skriver branchemediet Variety.

Det kommer til at koste små femten dollars – svarende til 100 danske kroner – og vil byde på HBO’s enorme bagkatalog af kritikerroste serier som The Sopranos og The Wire.

Det er også blevet annonceret, hvad fremtiden bliver i forhold til HBO’s største succes i nyere tid: Game of Thrones.

En af de planlagte spinoff-serier med Naomi Watts i hovedrollen er blevet sløjfet, mens prequel-serien House of the Dragons har fået grønt lys. Med danske briller er Ridley Scotts tv-serie Raised by Wolves, som har skiftet hjem fra kanalen TNT til HBO Max, dog mere interessant.

Frygtelig kvinde bliver androide
I sci-fi-serien spiller danske Amanda Collin, der slog igennem i En frygtelig kvinde, nemlig en hovedrolle som androide.

I Ekko #82 fortæller hun om at have kort hår som Arnold Schwarzenegger på grund af rollen og om at opleve Ridley Scotts ro under optagelserne.

Hos den nordisk gren af den verdensomspændende streamingtjeneste, HBO Nordic, kan man endnu ikke sige noget om, hvad tilgangen af HBO Max kommer til at betyde for det danske marked.

”Det er for tidligt at sige noget om, hvad der præcis kommer til at ske,” udtaler pr-medarbejder Signe Bjørg, som heller ikke kan sige, om Raised by Wolves kommer på HBO Nordic.

Streamingtjenester på trapperne
Streamingmarkedets dominerende spiller, Netflix, kan i det hele taget se frem til en masse ny konkurrence i den kommende tid.

På fredag den 1. november starter streamingtjenesten Apple TV+, der kommer med en række stort anlagte serier til den nette sum af 39 kroner om måneden. Tjenestens originalserier tæller The Morning Show med Jennifer Aniston, Steve Carell og Reese Witherspoon i hovedrollerne.

Den 12. november går Disney+ i luften i USA til en månedspris på cirka syv dollars, eller små 50 danske kroner. Ifølge mediet Flatpanels bliver prisen i Danmark 59 kroner om måneden.

Det vides endnu ikke, hvornår selskabets streamingtjeneste bliver tilgængeligt i Danmark, men Disney har som målsætning at dække globalt inden for to år.

Med franchises som Marvel-universet, Star Wars-filmene og Pixars animationsperler har Disney et ekstremt populært bagkatalog, som nok skal lokke brugere til.

Samtidig får en spinoff-serie i Star Wars-universet, The Mandalorian, premiere på Disney+, når tjenesten åbner. Der er med andre ord lagt op til en kamp om seerne, som får meget at vælge mellem i hjemmebiografen.

Kommentarer

Ekko #82

Q&A med Amanda Collin i Ekkos sommernummer.

Nummeret har et 30 sider stort tema om Quentin Tarantino.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko