Nyhed
27. apr. 2022 | 15:09

Robert Pattinson er klar til mere Batman

Foto | Warner Bros.
Superstjernen Robert Pattinson er den seneste af en lang række berømte skuespillere, der har trukket i masken og gestaltet Gotham Citys frelser Batman.

Den engelske skuespiller skal igen spille den maskerede hævner i fortsættelse til kæmpesuccesen The Batman, der er årets foreløbigt største biografsucces.

Af Nicki Bruun

The Batman gik først sejrsgang i alverdens biografer.

Filmen om den maskerede hævner har i skrivende stund indtjent svimlende 5,34 milliarder kroner i globalt box office, hvilket gør den til årets foreløbigt største kommercielle succes.

Siden 18. april har filmen været tilgængelig på streamingtjenesten HBO Max, hvor den er blandt de mest populære titler.

Derfor er det ikke synderligt overraskende, men uden tvivl glædeligt for mange, at der er en fortsættelse på vej. Det afslørede filmstudiet Warner Bros. under branchearrangementet CinemaCon, hvor flere af tidens mest imødesete film præsenteres.

Den britiske superstjerne Robert Pattinson går i The Batman i fodsporene på kolleger som Christian Bale, Ben Affleck og George Clooney. Pattinson gentager rollen i den næste film, som der dog ikke vides mere om i skrivende stund.

Opfølgeren skal ligesom forgængeren skrives og instrueres af Matt Reeves. Han fik et gennembrud med action-gyseren Cloverfield og siden har instrueret den amerikanske genindspilning af svenske Lad den rette komme ind samt flere film i Abernes planet-franchisen.

Forskellige batmænd
Ekkos anmelder gav fire stjerner til The Batman og udråbte detektiv-dramaet til den smukkeste Batman-film til dato.

I det aktuelle Ekko #90 gennemgår Oliver Stilling med sin altid morsomme pen Batmans fremtoning gennem årene. Han går helt tilbage til superheltens fødsel i 1939, hvor tegneseriefolkene Bob Kane og Bill Finger skabte manden med stor retfærdighedssans og en tragisk fortid.

Batman er blevet filmatiseret af så forskellige instruktører som gotiske Tim Burton og action-mesteren Zack Snyder.

Størst succes havde Christopher Nolan med sin Dark Knight-trilogi, der især huskes for i dag afdøde Heath Ledgers præstation som superskurken Jokeren.

Nu gør Matt Reeves klar til at køre sin egen filmserie videre, men han har tidligere udtalt, at Jokeren ikke er tiltænkt en stor rolle i toeren.

I The Batman spiller Barry Keoghan (The Killing of a Sacred Deer) rollen som Jokeren, og for nylig udgav Warner Bros. en slettet scene, hvor helt og skurk står over for hinanden.

Video: Slettet scene fra The Batman

Kommentarer

Ekko #90

Ruben Östlund er på forsiden i det nye nummer af Ekko.

Her skriver Oliver Stilling om Batmans udvikling gennem årene.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko