Nyhed
03. apr. 2013 | 21:24

Bier skal instruere bestseller om viral skandale

Foto | Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Susanne Bier vandt en Oscar for Hævnen, hvilket har sat kul på hendes karriere i Hollywood.

Efter den ambitiøse Serena bliver Susanne Biers næste projekt en filmatisering af Helen Schulmans This Beautiful Life.

Af Jacob Ludvigsen og Ida Rud

Den femtenårige Jake får tilsendt en video med saftige sexbilleder af den trettenårig beundrer Daisy.

Han sender den hurtigt videre – og i en rasende fart bliver videoen et viralt fænomen. Jake og Daisy ender i tabloidpressen, og både de to teenagere og Jakes Manhattan-familie mærker jorden ryste under sig.

Sådan lyder præmissen for Helen Schulmans bestseller This Beautiful Life – og for Susanne Biers kommende film.

En historie til tiden
De amerikanske produktionsselskaber Killer Films og Glass Elevator Media har netop offentliggjort, at de filmatiserer bogen med den danske instruktør ved roret. Det skriver Comingsoon.net.

”Helens bog er nøjagtigt den slags stof, vi elsker – intelligent, kompleks og grundlæggende følelsesfuld og universel,” siger Killer Films præsident Pam Koffler.

”Som forældre leder vi alle efter en vej til at navigere i det digitale rum med vores børn. Familie-temaet forandrer sig aldrig – men det gør det landskab, som det udspiller sig i. Det er er en historie til vores tid.”

Serena kommer først
Forfatteren bag historien, Helen Schulman, er glad for, at Susanne Bier skal forløse hendes materiale.

”Susanne Bier er en førsteklassesinstruktør, og da vi mødtes, følte jeg, at hun virkelig forstod min bog og dens uperfekte karakterer, der er forblændet af kærligheden. Det bliver en ære at arbejde med hende,” siger hun til Comingsoon.net.

Susanne Biers seneste film, Den skaldede frisør, blev en kæmpe publikumssucces i Danmark, og før This Beautiful Life er hun aktuel med en anden amerikansk film: den historiske storfilm Serena, der har Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i hovedrollerne og Kim Bodnia og David Dencik i mindre roller.

Dermed ser Bier ud til for alvor at have fået gang i sin amerikanske karriere efter Hollywood-debutet i 2007 med Things We Lost in the Fire, der ikke blev den helt store succes.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko