Nyhed
02. dec. 2014 | 15:07 - Opdateret 02. dec. 2014 | 18:05

Box office: Serena er årets flop

Foto | Larry D. Horricks
Stjernestøv fra Jennifer Lawrence, Bradley Cooper og danske David Dencik har ikke kunnet redde Serena fra at overtage pladsen som årets bundskraber foran Simon Stahos Miraklet.

Blot 431 solgte billetter i de første fire dage. Serena med superstjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper sætter bundrekord for en dansk instruktør i år.

Af Claus Christensen

Susanne Biers Hollywood-melodrama Serena har haft en herostratisk berømt lang vej frem til biograflærredet.

De danske anmeldelser var hårde, og de første fire dage i biografen (torsdag-søndag) blev ingen oprejsning for Bier. Snarere tværtimod.

Kun 431 tilskuere har været nysgerrige efter at se, hvad Bier har kunnet få ud af superstjernerne Jennifer Lawrence og Bradley Cooper. Billetsalget er fordelt på seks biografer. Det giver et gennemsnit på atten tilskuere om dagen i hver biograf, så der har næppe været kø ved billetlugerne.

Susanne Bier sætter dermed bundrekord for en dansk instruktør i år. Simon Stahos Miraklet solgte 453 billetter i de første fire dage – ligeledes i seks biografer – mens Jonas Elmers Det andet liv solgte 528 billetter i en mere begrænset distribution.

Med en så sløj premiereweekend kommer Biers internationale satsning, der ifølge Wikipedia har et budget på omkring 150 millioner kroner, nok ikke over 1.000 billetter.

Hun plejer ellers at have et solidt tag i publikum. Den skaldede frisør lokkede 644.729 tilskuere i biografen, mens Oscar-vinderen Hævnen fik 448.282 til at indløse billet. Og Biers første engelsksprogede film, Things We Lost in the Fire (2007), blev set af 219.321.

Alle tre film blev dog hjulpet af at være i Biografklub Danmark, hvis medlemmer får billetten til halv pris. Det samme gælder Biers kommende dansksprogede film, En chance ting, der har Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen og får premiere 15. januar 2015.

Trailer: Serena

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko