Nyhed
13. aug. 2019 | 00:16

Tarantino: ”Bruce Lee var en smule arrogant”

Foto | Sony Pictures
I Once Upon a Time in Hollywood udfordrer en storskrydende Bruce Lee (Mike Moh) hvem som helst til at vinde over ham i en slåskamp.

Quentin Tarantino forsvarer Once Upon a Time in Hollywood, hvor kampsportslegenden er i en meget tæt slåskamp med Brad Pitts figur.

Af Claus Christensen

Det var ventet, at Manson-klanens mord på den gravide skuespiller Sharon Tate ville være den varme kartoffel i Once Upon a Time in Hollywood.

Men det er en helt anden og mere munter scene, som har skabt kontrovers.

I en scene kommer Brad Pitts stuntmand Cliff Booth op at slås med selveste Bruce Lee. Duellen mellem den fiktive figur og den autentiske karatelegende – som spilles af Mike Moh – ender uafgjort, men konfronteret med en arrogant Lee er det Cliff, vi hepper på.

Fremstillingen af Bruce Lee, der blandt andet hævder, at han kan tæve Muhammad Ali, er faldet hans datter for brystet.

”Jeg forstår, at Brad Pitts karakter skal være en totalt bad-ass, som er i stand til at banke Bruce Lee. Men de havde ikke behøvet behandle ham på samme måde, som det hvide Hollywood gjorde, da han var i live,” udtalte hun efter filmens amerikanske premiere til mediet The Wrap.

Nu har Quentin Tarantino kommenteret kritikken på et pressemøde i Moskva.

”Bruce Lee var en smule arrogant. Den måde, han taler på, er ikke noget, jeg bare har opfundet. Jeg hørte ham sige den slags ting,” fortæller instruktøren ifølge internationale medier og fortsætter:

”Ikke alene sagde han det. Hans kone, Linda Lee, fortæller det også i den første biografi, jeg nogensinde læste.”

Nævekamp i junglen
Det er i forbindelse med filmens premiere kommet frem, at Cliff Booth i et tidligere udkast af manuskriptet faktisk vinder over Bruce Lee.

Nu ender kampen dog uafgjort, da de to kamphaner bliver afbrudt i tredje runde. Det er ikke mindst, fordi stjernen Brad Pitt følte det utroværdigt, at hans figur kunne banke legenden.

Det er Quentin Tarantino dog ikke helt enig med sin skuespiller i.

”Brad kunne ikke banke Bruce Lee, men det ville Cliff måske kunne. Det er som at spørge, hvem der ville vinde af Bruce Lee og Dracula. Det er en fiktiv figur. Hvis jeg siger, at Cliff kan banke Bruce Lee, så kan han det,” siger Tarantino på pressemødet i Moskva, hvor han kommer ind på kampsportens finere kunst.

”Hvis Cliff sloges med Bruce Lee ved en kampsportsturnering i Madison Square Garden, ville Bruce slå ham ihjel. Men hvis de havde en nævekamp i den filippinske jungle, ville Cliff slå ham ihjel.”

Tarantino om Bruce Lee på pressemøde i Moskva

Kommentarer

Ekko #82

30 siders tema om Quentin Tarantino i det nye nummer af Ekko.

Interview, analyser, essays, kuriosa og bag om den nye Once Upon a Time in Hollywood.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt. Hvis du tegnet årsabonnement, får du biografbillet til Tarantinos film.

Abonnenter har også adgang til magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko