Nyhed
08. sep. 2005 | 10:59

"Danmarks toneangivende filmblad"

EKKO formår at tænke originale tanker, skriver Jyllands-Posten om det nye nummer.

Af Claus Christensen

Det er ikke så længe siden, Weekendavisen kårede EKKO som landets bedste filmmagasin. Nu følger Jyllands-Posten trop. EKKO er "Danmarks toneangivende filmmagasin", skriver filmanmelder Niels Lind Larsen i dagens Jyllands-Posten. Han mener, at "ikke mindst filmmagasinets udgave nummer 29 viser stort format".

Niels Lind Larsen fremhæver nummerets store tema om fædrelandet. "Et begreb, der ofte kalder på letkøbte politiske paroler, men som her får resonans og når vidt omkring. Det er en interessant idé at lade Per Flys netop afsluttede Danmarks-trilogi samfundsanalysere af sociologen Henrik Dahl, og en mindst lige så god idé at få Jørgen Leths lille erindringsfilm Aarhus anmeldt af kollegaen Nils Malmros."

Hvad med kvinderne?
Der er også ros til Morten Piils kommentar til sommerens ophedede debat om dansk film, som startede i EKKO #28 med et kontroversielt Lars von Trier-interview.

"Det er evnen til at initiere og perspektivere en sag som denne, der gør EKKO til Danmarks toneangivende filmblad. Det er aktuelt uden at være dikteret af biografernes repertoireplaner. Det er tværfagligt uden at være elitært. Og så formår det at tænke originale tanker."

Niels Lind Larsen har kun én anke, nemlig at EKKO #29 kun indeholder en enkelt kvinde! "Og det i et filmår, hvor — som bladet anfører — kun én ud af 32 nye dansk spillefilm er instrueret af en kvinde. Dét kunne nok være både en debat og en pennefejde værd," slutter Niels Lind Larsen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko