Nyhed
09. maj 2019 | 11:54

Dansk animation i verdenstoppen

Foto | Image Comics
Get Naked hedder samlingen af tegneserie-essays om nøgenhedskultur rundt omkring i verden, som elever fra The Animation Workshop i Viborg har illustreret.

Nitten studerende og dimittender fra The Animation Workshop i Viborg er blevet nomineret til tegneserieverdenens svar på en Oscar for et projekt om nøgenhed.

Af Nicki Bruun

The Animation Workshop i Viborg er Danmarks førende animationsuddannelse. Det har man kunnet konstatere ved selvsyn på Ekko Shortlist, hvor underholdende vindere ved Ekko Shortlist Awards som Less Than Human og Bacchus kan ses.

Nu har uddannelsen fået endnu en imponerende fjer i hatten.

Nitten studerende og dimittender fra The Animation Workshop er blevet nomineret til den såkaldte The Eisner Award, som uddeles på verdens største tegneseriemesse, Comic-Con i amerikanske San Diego.

De kommer fra uddannelsens linje Grafisk Fortælling og er blevet nomineret for antologien Get Naked, der er en samling af tegneserie-essays om international nøgenhedskultur.

Prisen er opkaldt efter Will Eisner, som er en af historiens mest berømte tegneserieforfattere, og gives for særlige bedrifter inden for hans fag. Den bliver også kaldt for tegneserieverdenens Oscar.

”Inden for tegneserieverdenen bliver det næsten ikke større,” siger lederen af Grafisk Fortælling, Peter Dyring-Olsen, til Viborg Stifts Folkeblad.

”At studerende og dimittender fra Grafisk Fortælling er nomineret til Eisner-priserne i selskab med veletablerede og anerkendte internationale tegneseriekunstnere vidner om, hvor højt niveau de grafiske fortællere arbejder på. Det er ingen hemmelighed, at jeg er ved at briste en lille smule af stolthed.”

Væk med hæmningerne
Den samlede fortælling Get Naked er nomineret i kategorien ”Best Humor Publication”, mens essayet Get Naked in Barcelona er nomineret som bedste korte historie.

Antologien blev født i en workshop med gæstelæreren Steven Seagle, der har skrevet på animationsfilm og -serier som Big Hero 6 og Ben 10.

”Jeg har en hjertesygdom, som gør, at jeg bliver nødt til at svømme en times tid hver dag for at være på toppen,” siger Steven Seagle til Viborg Stifts Folkeblad om, hvordan projektet om nøgenhed blev til.

”Så når jeg rejser rundt i verden, bliver jeg eksponeret for hele verdens svømme- og nøgenhedskultur, og undervejs er det lykkes mig at smide nogle af mine egne hæmninger i forhold til at være nøgen.”

Comic-Con finder i år sted 18. – 21. juli i den californiske by San Diego.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko